Sport 3 Mai 2017 10:36
Tenismenul Horia Tecau a comentat, marti seara, incidentele de la meciul de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie, disputat in 22 si 23 aprilie la Constanta, in care a fost implicat Ilie Nastase, spunand ca fostul mare jucator a facut tot felul de glume si comentarii in toata cariera sa, ca nu este un om rau si nu a facut declaratiile cu intentia de a rani pe cineva, precizand insa ca au fost spuse niste lucruri care nu ar fi trebuit afirmate.

Horia Tecau a fost intrebat de catre jurnalisti, dupa lansarea cartii sale “Viata in ritm de tenis”, de la Constanta, ce parere are despre ceea ce s-a intamplat la meciul de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie.

“Incidentul a escaladat foarte mult. S-au spus niste lucruri acolo care nu trebuiau sa fie spuse, asta e parerea mea. Domnul Ilie Nastase este efervescent si a avut tot timpul glume si comentarii in toata cariera lui, nu este o surpriza pentru nimeni. In acele conferinte de presa, in acel moment poate, cateodata, este bine sa mai limitam aceste declaratii. Cu totii stim ca Ilie este o mare legenda, un mare sportiv pentru Romania, nu este un om rau, nu a facut aceste declaratii cu nicio intentie de a rani pe cineva, dar s-au spus niste lucruri care nu trebuie spuse in nicio circumstanta si traim mai departe cu actiunile care s-au intamplat”, a afirmat Horia Tecau.

El s-a referit si la afirmatiile facute tot cu prilejul intalnirii de Fed Cup legat de faptul ca romanii sunt defavorizati peste hotare.

“Stiu ca s-a spus acolo in acel weekend ca suntem noi defavorizati si ne simtim mici. Nu ma simt mic nicaieri pe unde ma duc, ma simt foarte confortabil cum sunt si nu am nici aceasta mentalitate, nici aceasta atitudine ca suntem noi defavorizati. Trebuie, in acelasi timp, sa fim raspunzatori pentru lucrurile pe care le spunem si pe care le facem si cand intrecem masura este bine sa ne cerem scuze si sa mergem mai departe”, a precizat Horia Tecau.

El a fost prezent, marti seara, la Constanta, cu prilejul lansarii volumului sau pentru copii intitulat “Viata in ritm de tenis”, scrie News.ro.

Federatia Internationala de Tenis (ITF) a deschis o ancheta dupa un comentariu al capitanului nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, Ilie Nastase, despre copilul nenascut al Serenei Williams.

Citeste si:
Ilie Năstase a fost prins băut la volan. Ce pedeapsă a primit...
Ilie Năstase a fost prins...

La conferinta de presa dinaintea partidei Romania - Marea Britanie din Fed Cup, in timp ce Simona Halep raspundea in engleza unor intrebari referitoare la faptul ca Serena Williams este insarcinata, Ilie Nastase s-a adresat in limba romana unui membru al echipei: "Sa vedem ce culoare are. Ciocolata cu lapte?".

Sambata, in prima zi a intalnirii, Ilie Nastase a avut un conflict cu arbitrii si cu Johanna Konta si cu capitanul-nejucator Anne Keothavong. El a fost scos de pe arena de oficialii partidei, iar Federatia Internationala de Tenis (ITF) i-a ridicat acreditarea. El nu a mai fost capitanul echipei Romaniei la meciurile de duminica.

Romania a invins Marea Britanie cu scorul general de 3-2 si va evolua anul viitor in Grupa Mondiala II a Cupei Federatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.