Sport 21 Aprilie 2017 09:16
Politia germana l-a arestat vineri pe presupusul autor al atacului cu explozibili vizand autocarul echipei de fotbal Dortmund, a anuntat Parchetul.

"Parchetul Federal l-a arestat astazi (vineri – n.r.), 21 aprilie 2017, un cetatean germano-rus de 28 de ani, Sergej W”, se arata intr-un comunicat al Parchetului.

Barbatul a fost retinut de o unitate de elita a fortelor germane, GSG9.

Suspectul, care specula o scadere a pretului actiunilor clubului de fotbal, voia sa se imbogateasca atacand echipa, transmite News.ro.

Explozibilul folosit in atacul din apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund ar putea proveni din stocurile apartinand fortelor armate germane, a anuntat anterior un cotidian german, citand surse din cadrul anchetei.

Pe 11 aprilie, trei incarcaturi explozive au fost detonate in apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp dupa ce autobuzul a parasit hotelul unde a fost cazata formatia. Autobuzul a plecat de la hotel indreptandu-se catre stadionul aflat la zece kilometri distanta si, in scurt timp, "trei incarcaturi explozive au fost detonate", a precizat un purtator de cuvant al politiei, Gunnar Wortmann.

Geamurile autocarului au fost sparte, iar fotbalistul Marc Bartra a fost ranit. Bartra a fost transportat la spital cu rani la mana si a fost operat cu succes la brat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.