Sport 20 Aprilie 2017 12:36
Calificarile pentru turneul global de fotbal cinci-la-cinci, Neymar Jr's Five, continua cu cea de a treia etapa in acest week-end, la Timisoara.

Neymar Jr’s Five este un turneu de fotbal cinci-la-cinci cu o caracteristica aparte: de fiecare data cand o echipa inscrie, cealalta pierde un jucator. Astfel, jocul devine foarte tehnic, dar si foarte tactic. Mai ales ca trebuie sa-ti surclasezi adversarii in mai putin de 10 minute pentru a castiga meciul.

Terenurile de la Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timisoara va gazdui a doua etapa de calificare. 32 de echipe se vor duela pe 20 Aprilie, incepand cu ora 09.30, in speranta ca se vor califica in Finala Nationala, care ii duce cu un pas mai aproape de Finala Mondiala din Brazilia de la Instituto Projeto Neymar Jr, turneu ce se va desfasura in luna iulie.

Echipele s-au intrecut deja pe sine la categoria “creativitate”, cu denumiri care mai de care mai sugestive – Vulturii Milanezi, Viitorul National, Banditii, Ripensia TM sau Minerul Lupeni.

De la Timisoara, turneul de calificare merge la Tirgu Mures (29 aprilie), Cluj-Napoca (6 mai), Iasi (13 mai), Chisinau (20 mai) si Constanta (27 mai).

Din fiecare etapa de calificare, o echipa se califica in finala romaneasca din 10 iunie de la Bucuresti.

Primele doua echipe calificate sunt ABC United (Bucuresti) si NetRom (Craiova).

Finala mondiala are loc la Instituto Projeto Neymar Jr, in statul Sao Paulo din Brazilia. Obiectivul institutului este sa ofere educatie extracurriculara si activitati sportive copiilor dezavantajati si familiilor acestora, promovand incluziunea sociala si participarea activa in comunitate. Instituto Projeto Neymar Jr s-a deschis in 2014 si este al doilea program ‘FutbolNet’ creat in parteneriat cu Fundatia FC Barcelona in Tara Cafelei, primul fiind cel din favelele orasului Rio de Janeiro.

Citeste si:
Handbal: România s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO...
Handbal: România s-a...

In Romania, turneul Neymar Jr’s Five este organizat cu sustinerea Federatiei Romane de Fotbal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.