A doua favorita a competitiei si locul 2 WTA, Serena Williams s-a calificat in finala turneului de Grand Slam de la Australian Open unde o va intalni pe sora sa Venus Williams, locul 17 in clasamentul mondial.

Serena Williams a repurtat o victorie in fata jucatoarei din Croatia, Mirjana Lucic-Baron (locul 79 WTA), scor 6-2, 6-1, in mai putin de o ora.

Jucatoarea americana va fi recompensata cu un cec in valoare de 1,9 milioane de euro si 1.300 de puncte WTA, scrie dolce-sport.

In finala o va intalni pe sora sa: "Nu m-am uitat la meciul dinainte, sunt mandra de Venus, ea este marea mea inspiratie, sora mea mai mare. Sunt foarte fericita pentru ea. Jucam impreuna in finala si este un mare vis devenit realitate. E cel mai dur adversar al meu, nimeni nu m-a provocat mai mult decat o face Venus, are un bilant bun in fata mea", a declarat Serena.

Venus Williams s-a calificat dupa ce a invins-o pe Coco Vandeweghe, locul 35 WTA, scor 6-7 (3), 6-2, 6-3. Meciul a durat doua ore si 29 de minute.

Surorile Williams s-au mai intalnit o singura data in finala turneului Australian Open, in 2003, partida respectiva fiind castigata de Serena noteaza prosport.ro.

Aceasta va fi cea de-a noua finala a unui turneu de Mare Slam intre cele doua si prima dupa opt ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.