Saptamana trecuta s-a incheiat cu o premiera mondiala in domeniul motorsportului. Titi Aur, multiplul campion national de raliuri, pilotul Tomi Dragan, copilul minune al karting-ului romanesc, alaturi de reprezentantii Clubului de Karting Bucuresti si de Gatorade, ca partener tehnic, au lansat sambata, 29 octombrie, in cadrul unui eveniment care a avut loc la Academia Titi Aur, primele karturi electrice de competitie dedicate copiilor.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in contextul in care protejarea mediului a devenit, in ultimii ani, una dintre preocuparile principale ale companiilor, dar si a specialistilor din toate domeniile, era momentul ca si automobilismul de top din Romania sa faca pasul spre un viitor mai prietenos cu mediul.

Gatorade sustine aceasta initiativa, devenind astfel partener tehnic al CKB – Clubului de Karting Bucuresti si Radiokart pentru lansarea primei competitii complet electrice din lume adresata copiilor. In 2017 va avea loc eKart'nG, un campionat inovator de karturi electrice care se dezvolta in jurul a trei valori fundamentale: energie, mediu, divertisment. Campionatul a fost gandit pentru a veni in intampinarea unei noi generatii de fani ai motorsportului – New Electric Kart Kids. Inscrierile pentru competitie vor incepe din 15 noiembrie 2016, campionatul desfasurandu-se in mai multe etape: sesiunile de calificari, 6 competitii locale, 3 etape regionale si o finala nationala care va avea loc la Bucuresti sau Brasov. La competitie pot participa copiii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani, care au participat la Programul de Selectii Nationale pentru copii la karting electric sau care au facut cursuri de initiere in eKarting la unul din cluburile sau societatile partenere.

„Inovatia, angajamentul de a dezvolta un viitor durabil si sustinerea activitatilor sportive reprezinta obiectivele principale cu care Gatorade se identifica. Aceleasi principii le-am gasit si la partenerul nostru din acest proiect, CKB, temerar in karting, primul care va aduce energia verde in acest sport. Gatorade sustine sportul ca o activitate care impune disciplina, curaj si perseverenta, iar educatia ecologica si grija fata de mediu trebuie sa inceapa inca de la o varsta frageda”, declara Claudia Crisan, Brand Manager NCB, reprezentant Gatorade.

„Trebuie sa facem pasul psihologic si sa admitem ca viitorul este cu siguranta electric. Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca vom conduce masini electrice nu in viitorul apropiat, ci chiar in prezent”, sustine Titi Aur, multiplul campion national de raliuri.

Citeste si:
Patru valori care pot defini companiile viitorului
Patru valori care pot defini...

„2017 va fi primul an electric din kartingul romanesc. Am crezut in acest proiect inca de acum doi ani, de cand Robert Dragan a creat primul kart electric ready to race destinat copiilor. Cred ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca vom conduce masini electrice, cu atat mai mult copiii, care probabil vor conduce masini pe carburant doar ca divertisment”, a declarat Tomi Dragan, copilul minune al karting-ului romanesc.

Mai multe informatii despre competitia eKart'nG, programul competitional complet, conditiile de inscriere si costurile de participare puteti afla de pe paginile de Facebook ale partenerului, Clubul de Karting Bucuresti, cat si de pe pagina de Facebook dedicata campionatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.