Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 4, a fost invinsa, joi, cu scorul de 6-0, 6-3, de chinezoaica Shuai Zhang, locul 36 WTA, in optimile de finala ale turneului de categorie Premier Mandatory China Open.

Partida a durat 58 de minute.

Simona Halep a asteptat meciul cu Zhang ca pe o revansa dupa infrangerea suprinzatoare suferita in acest an, in primul tur la Australian Open, dar l-a abordat fara vlaga si fara sa opuna rezistenta.
Romanca a avut un prim set de cosmar, pierzand la zero in 19 minute. Lipsita de mobilitate si de precizie, Halep a fost blocata total de o adversara care a jucat corect, dar nu impresionant.

La Wuhan, Halep a pierdut in fata Petrei Kvitova dupa o evolutie exceptionala a jucatoarei cehe. La Beijing, Zhang a contabilizat in dreptul ei numeroasele mingi gresite de romanca, unele dintre ele fiind chiar departe de tinta. Sportiva din China nu a avut nicio greseala nefortata in primul set, pentru ca nu a avut loc sa comita vreuna de cele 12 erori ale Simonei Halep.

Jucatoarea din Constanta a aratat o doar o palida revenire la inceputul setului al doilea, cand, indemnata de antrenorul Darren Cahill sa puna mai mutl suflet in joc, a condus cu 2-0 si 3-1 dupa un break in ghemul I. La acest ultim scor, ea a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei si cu 40-15 in ghemul urmator, dar a pierdut de fiecare data, servind slab si gresind cu usurinta, ca in primul set.

Reintrodusa in cartile setului, Shuai Zhang nu a mai cedat pana la final, castigand al doilea set cu 6-3, dupa alte 29 de minute si dupa una dintre cele mai slabe prestatii ale Simonei Halep din ultimii trei ani, scrie News.ro.

La China Open, calificarea in optimi este recompensata cu un premiu de 62.768 de dolari si cu 120 de puncte WTA.

Halep va urca pe locul 4 WTA dupa acest turneu.
Ea va mai participa doar la o competitie in 2016, Turneul Campioanelor de la Singapore, de la finalul acestei luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.