Pugilistul Flavius Biea va participa la o gala importanta de box, ce va avea loc pe 14 octombrie in Bucuresti, la Circul de Stat. Sportivul, in varsta de 26 de ani, urca in ring dupa un an si jumatate, perioada in care a avut trei meciuri doar in Canada.

Flavius Biea se antreneaza la Timisoara pentru cel de-al 11-lea meci la categoria profesionisti, unde va boxa cu un sportiv din Rusia. Programul galei ce cuprinde 6 dispute.

Dintre toate meciurile pe care le-a avut pana acum, Flavius Biea a castigat toate cele 10 lupte disputate la profesionisti, unele dintre ele la KO. Pugilistul se afla pe locul 200 in clasamentul mondial al categoriei usoare din 2200 de boxeri. Daca va iesi invingator dupa gala de pe 14 octombrie, Flavius Biea va ajunge in top 120 de boxeri din lume. Cea mai importanta lupta in cadrul galei se da pentru centura IBF Intercontinentala la categoria pana, unde romanul Viorel Simion isi apara titlul in fata spaniolului Andoni Gago. Tot pe acest afis se mai afla un alt pugilist cunoscut, Bogdan Dinu.

Flavius Biea s-a nascut la Arad si s-a format ca boxer la Timisoara, unde s-a antrenat cu unchiul sau, Gheorghe Biea. Cele mai importante succese au venit in perioada junioratului, atunci cand boxerul a cucerit un titlu european si unul mondial. Pugilistul Flaviu Biea a inceput cariera de sportiv in 1997, atunci cand a luat si prima diploma in box. In 2002, cand Dinu Bogdan iesise campion mondial, Flavius spera sa ajunga la fel ca si el, iar succesul nu a intarziat sa apara.

In 2005, trei ani mai tarziu, Flavius a ajuns component al lotului national de box antrenat de Titi Tudor (fostul antrenor lui Doroftei) si de catre unchiul sau, Biea Gheorghe, unde a castigat titlul de campion national de box la juniori, dupa care a devenit campion european la juniori in Ungaria si campion mondial (Liverpool Anglia). Flavius era cel mai promitator boxer amator din Romania.

In 2006, Flavius a iesit campion european la juniori in Albania si vice campion mondial in Turcia, medalii care l-au clasat in 2006 pe locul 1 si a fost considerat cel mai bun boxer din Romania pentru categoria sa. In 2007, Flavius a devenit campion european de tineret in Polonia, iar in 2008 a participat la campionatul european de seniori din Anglia. In timpul pregatirilor pentru olimpiada din 2012 a fost invins la puncte de Gheorghe Ionut (medaliat cu bronz in 2004 la Olimpiada de la Beijing). Dupa aceasta infrangere, Flavius a plecat in Anglia, unde a boxat doua meciuri la semi-profesionisti. In 2013 a revenit in tara dupa ce Mihai Leu l-a convins sa boxeze intr-o gala organizata de clubul E.C.Boxing, club unde activa Cristi Ciocan, campion european la profesionisti. In 2013, in cadrul galei Galei Evil Fight Night din 22 februarie (meciul de debut la profesionisti), la categoria welter, Flavius a castigat din prima runda dupa primele 60 de secunde.

Citeste si:
Schimbare de adversar pentru Flavius Biea
Schimbare de adversar pentru...

Pe 23 august, in cadrul altei editiii din Gala Evil Fight Night, boxerul a avut patru meciuri la profesionisti. Dupa aceasta experienta, pugilistul a plecat in Germania, in Hamburg, unde a sustinut un 1 meci castigat prin KO. A revenit in tara pentru a boxa pentru titlu national la profesionisti. In 20014, Flavius a fost ajutat de catre Cristi Ganescu si Lucian Bute sa ajunga in Canada, unde a sustinut 3 meciuri. Acum se pregateste de Gala de la Bucuresti si este antrenat de unchiul sau si de catre antrenorul Mercea Stefan. Flavius Biea a fost in anii 2004-2005--2006-2007 campion european la box la categoria 63 de kilograme.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.