Horia Tecau a dialogat cu presa, castigatorul Wimbledonului din 2015 atingand subiecte precum parteneriatul cu Jean-Julien Rojer, faptul ca si-ar dori sa mai participe la o editie a Jocurilor Olimpice, ideea de a evolua din nou alaturi de Florin Mergea si traseul pe care crede el ca il va avea Simona Halep in circuitul WTA. "E o chestiune de timp pana cand Simona Halep va castiga un Grand Slam si va ajunge numarul unu", a fost de parere Horia.

Despre Simona Halep

"Cred ca pentru Simona este doar o chestiune de timp pana va castiga primul Grand Slam, pana va ajunge numarul unu. Cred ca joaca la un nivel inalt, constant si cu siguranta dupa ce va avea o victorie asupra Serenei Williams sau un turneu de Grand Slam, va urma o serie mai lunga" - Horia Tecau.

Ar mai juca la dublu mixt cu Simona

"Nu stiu cat isi doreste ea sa mai joace la mixt pentru ca se concentreaza foarte mult pe simplu. E greu cand ai ca obiectiv castigarea unui Grand Slam la simplu si ajungi intr-un sfert de finala vrei sa te odihnesti sa te recuperezi pentru urmatorul meci, nu sa intri la mixt. E mai greu sa participi in doua probe. Daca ii va face placere si va dori sa reintre in proba de mixt, putem juca impreuna" - Horia Tecau.

Despre cat va mai juca Serena Williams

"Cred ca un an, maxim doi va mai juca. Cred ca a ajuns la o saturatie fizica si mentala. Stiu ca isi doreste sa depaseasca recordul lui Graf la numarul de Grand Slamuri, dar e greu. Cu cat inainteaza in varsta e cu atat mai greu" - Horia Tecau.

Macinat de accidentari

''Mi-ar placea foarte mult sa pot sa joc, chiar peste doua saptamani, dar China cu siguranta iese din discutie, m-am retras deja de la turneele din Beijing si Shanghai. Obiectivul acum este sa ma refac pentru Stockholm, Viena si Paris. Am o orteza pe care o port ca sa imi protejez fractura suferita in timpul turneului de la New York (US Open, n. red.). La inceputul turneului eram ușor accidentat, dar fiind un turneu de Grand Slam am luat decizia sa incerc sa joc si jucand trei meciuri am suferit o fractura. De aproape patru saptamani sunt in refacere, iar peste doua saptamani o sa mai fac o investigatie sa vad exact cum s-a lipit acolo osul caci pana cand nu se vindeca 100%, ca sa pot juca la capacitate maxima, nu o sa revin pe teren, indiferent ce turnee voi rata din circuit. Fac tratament de doua ori pe zi, incerc sa accelerez refacerea cat pot de mult, ca sa revin. Eu sunt optimist și ma vad jucand la Stockholm, dar peste doua saptamani voi afla sigur'' - Horia Tecau.

Despre parteneriatul cu Florin Mergea

''Bineinteles ca in cursul acestui an cand am jucat impreuna cu Florin Mergea, si dupa castigarea medaliei de argint la Olimpiada, imi veneau ganduri de a juca impreuna, de a face o echipa impreuna, dar parteneriatul meu cu Jules (Jean-Julien) Rojer consider ca nu l-am incheiat. Anul asta a fost plin de provocari fizice, am avut amandoi multe accidentari. Poate a fost rezultatul anului 2015 in care am tras foarte mult, ne-am implicat foarte mult si ne-am simtit foarte obositi la inceputul anului acesta. Deja, mergand in Australia eram usor obositi si nerefacuti fizic. Pentru ca am continuat sa jucam au urmat cateva accidentari si nu am reusit sa jucam la capacitatea noastra la turneele importante. Cred ca 60% din an am fost accidentati, ori eu ori el, si nu am putut juca asa cum ne-am dorit. Comunicarea a fost buna, numai ca pe terenul de tenis nu ne-am putut antrena cum am facut-o pana acum si s-a vazut si in meciuri. (...) Am hotarat sa lucram in continuare la parteneriatul nostru; consider ca daca vom fi sanatosi, si atunci cand vom fi sanatosi, vom urca din nou in top. Vom castiga in continuare turnee de Grand Slam'', a conchis Horia Tecau.

Citeste si:
Horia Tecău și-a anunțat încheierea carierei: „A venit timpul să mă...
Horia Tecău și-a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.