Jucatoarea Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 5,a beneficiat, luni, de abandonul Irinei Begu, locul 26 WTA,la scorul de 6-3, 2-0, 15-0, sportiva din Constanta califcandu-se in optimile de finala ale turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open.

Halep si Begu au oferit un prim set echilibrat, spectaculos pe alocuri, pe arena centrala a complexului de tenis de la Wuhan, un stadion de 15.000 de locuri, dar putin populat la meciul celor doua romance.

Aflata la primul meci dupa US Open, Halep a inceput cu cateva rateuri si i-a permis Irinei Begu sa obtina break-ul inca de la primul ghem. Cu un joc agresiv, cu lovituri lungi si plasate pe laturile terenului, Halep si-a crescut nivelul evolutiei castigand apoi patru ghemuri la rand. Nu au fost ghemuri castigate usor, au fost multe egalitati, dar Simona Halep a gestionat mai bine momentele importante.


La scorul de 1-4, antrenorul lui Begu, Artemon Apostu, a interevenit si i-a cerut elevei sale sa nu mai faca pasul inapoi, sa ramana pe linia de fund pentru a mai tempera presiunea adversarei.

Tactica a functionat in mare parte, dar Irina Begu nu a reusit decat sa obtina o minge de break, la 2-4, si sa salveze trei mingi de set, la 3-5. Simona Halep s-a impus apoi cu 6-3, dupa 49 de minute, informeaza News.ro.

Dupa primul set, Begu a acuzat dureri la spate si a cerut timeout medical. A urmat o pauza de aproape 12 minute, in care jucatoarele au mers la vestiare. La revenire, meciul a mai durat doar cateva minute. La 3-6, 0-2 si 0-15, dupa 68 de minute de la start, Irina Begu a decis sa abandoneze.

Acesta a fost al cincilea meci dintre Irina Begu si Simona Halep, sportiva din Constanta impunandu-se de fiecare data.

In faza urmatoare, Halep va juca impotriva invingatoarei dintre italianca Roberta Vinci, locul 15 WTA si cap de serie numarul 13, si Iaroslava Svedova din Kazahstan locul 41 WTA.

Halep conduce cu 4-2 intalnirile cu Vinci, ultima avand loc in 2014, in finala turneului de la Bucuresti, cand romanca a castigat cu 6-1, 6-3. Svedova are o victorie in fata Simonei Halep, in singura lor partida, disputata in 2012 la JO de la Londra, scor 6-4, 6-2, in turul I.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...

Calificarea in optimi este recompensata cu un premiu de 26.900 de doalri si 105 puncte WTA, iar eliminarea in mansa a doua la simplu cu 13.790 de dolari si cu 60 de puncte WTA.

La Wuhan, Halep are drept cea mai buna performanta prezenta in optimi, rezultat inregistrat si in 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.