Tenismanul elvetian Stan Wawrinka, cap de serie numarul 3 si locul 3 ATP, a castigat in premiera la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, dupa ce l-a invins, duminica, in finala, pe sarbul Novak Djokovici, liderul ierarhiei mondiale.

Wawrinka s-a impus cu scorul de 6-7 (1), 6-4, 7-5, 6-3, dupa trei ore si 55 de minute.

Elvetianul in varsta de 31 de ani se afla la al treilea turneu de Grand Slam castigat in cariera, dupa ce s-a mai impus la Australian Open 2014 si Roland Garros 2015.

Cu aceasta victorie, Stan Wawrinka si-a asigurat prezenta la Turneul Campionilor de la Londra, acolo unde mai sunt calificati pana in acest moment Novak Djokovici si Andy Murray.

Wawrinka este al saselea jucator din Era Open care castiga primele trei finale de Grand Slam din cariera, dupa americanul Jimmy Connors, suedezii Bjorn Borg si Stefan Edberg, brazilianul Gustavo Kuerten si elvetianul Roger Federer, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.