Sport 29 August 2016 13:45
Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a facut cateva precizari privind acuzele de plagiat in legatura cu doua articole si o carte publicate in anii anteriori.

Petrache a precizat ca a asteptat derularea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro inainte de a aduce necesarele precizari la acuzatia de plagiat lansata de Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie la inceputul lunii august, din care reiesea ca 99% din continutul articolelor si al cartii ''Sportul si armata'' aparute intre 2012 si 2013 sunt preluate de la alti autori.

''Pentru ca opinia publica a fost informata trunchiat, aduc completarile urmatoare, absolut necesare pentru cei interesati de subiect.

Iata tabloul integral al situatiilor de fapt:

A. in activitatea mea de pana acum am publicat mai multe articole, in ziare, reviste si publicatii de specialitate. Jurnalistul Investigator meu a gasit doua articole, aparute intr-o publicatie universitara cu circuit intern, in care a sesizat paragrafe preluate din lucrarile unui distins cadru universitar.

Doresc sa mentionez urmatoarele:
1. Imi asum integral eroarea umana de redactare/tehnoredactare, o regret si imi cer scuze pentru ea.
2. Distinsa doamna profesor universitar, din care am citat, a raspuns in scris investigatorului, confirmandu-i ca i-am cerut sprijinul pentru intocmirea respectivelor articole, mi-a indicat bibliografia necesara, inclusiv propriile sale lucrari si a afirmat ca este de parere ca doar o greseala a mea de redactare sau de tehnoredactare ulterioara ar putea duce la starea de fapt mentionata. De doamna profesoara si sotul domniei sale, reputat conducator al unei prestigioase institutii de invatamant universitar, ma leaga ani de studiu, universitari si doctorali. Nu mi-as fi permis sa fac fapta de care sunt invinuit, in cunostinta de cauza, niciodata. Asa cum am spus, a fost doar eroare.
3. inca inainte de aparitia anchetei jurnalistice, am inaintat Rectoratului universitatii, in a carei publicatie interna au aparut cele doua articole, scuzele mele, impreuna cu cele doua articole refacute, cu pasajele respective tehnoredactate corect. Comisia de etica a institutiei urmeaza sa se pronunte, luand in considerare toate aspectele prezentate mai sus.
4. Cele doua articole nu mi-au adus niciun fel de profit material, sau de beneficiu (avansare didactica, incadrare superioara, etc).

Citeste si:
Voiculescu îl atacă pe Nicușor Dan: A ajuns primar și nu mai...
Voiculescu, atac la adresa...

Cititi continuarea articolului pe Agerpres.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.