Sport 27 August 2016 10:40
Asistenta video pentru arbitraj va fi testata la meciul amical dintre reprezentativele Italiei si Frantei, programat la 1 septembrie, la Bari, ceea ce reprezinta o premiera pentru o partida intre echipe nationale, informeaza L'Equipe.

"Va fi un test offline special, pentru ca arbitrul ajutat de video va putea sa comunice cu centralul in timpul meciului, fara ca acest lucru sa aiba vreun impact asupra jocului, cum s-ar intampla la un test online", a explicat FIFA.

Astfel, arbitrul nu va opri jocul pentru a urmari reluarile fazelor.

La Bari va avea loc la o zi dupa meci o conferinta de presa sustinuta de presedintele FIFA, Gianni Infantino, secretarul general Zvonimir Boban, arbitrul Bjorn Kuipers si un reprezentant al furnizorului suportului tehnologic pentru asistenta video, Hawk-Eye Innovations Ltd.

Teste de asistenta video in arbitraj se fac in SUA inca de luna trecuta. Liga a treia, sub egida MLS, este inclusa in aria testelor.

Pe langa SUA si Italia, alte cinci tari vor sa experimenteze sistemul: Australia, Germania, Brazilia, Olanda si Portugalia, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.