Sport 24 August 2016 17:00
Unsprezece halterofili medaliati la Jocurile Olimpice de la Beijing, dintre care trei campioni olimpici, au fost depistati pozitiv la reanalizarea probelor recoltate in 2008 si suspendati provizoriu, informeaza BBC.

Pe langa acestia, au fost depistati pozitiv patru haleterofili care nu au obtinut medalii. Campionii olimpici depistati dopati sunt din China: Cao Lei, Liu Chunhong si Chen Xiexia. Ei au fost depistati pozitiv cu un stimulator al hormonilor de crestere.

Ceilalti opt medaliati de la Beijing testati pozitiv sunt din Rusia, Belarus, Kazahstan, Azerbaidjan si Ucraina. Printre acestia se numara Andrei Ribaku din Belarus, medaliat cu argint in 2008, care detine recordul mondial la categoria 85 de kilograme, cu 187 de kilograme la stilul smuls.

De asemenea, gasiti dopati, Maiya Maneza din Kazahstan si Irina Kulesa din Ucraina s-au clasat in afara podiumului in 2008, insa au fost medaliati la Londra, in 2012, scrie News.ro.

Cei 15 dopati se alatura altor zece halterofili (cinci medaliati) care au participat la JO de la Beijing, descoperiti pozitiv la retestari efectuate in iunie si iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.