Sport 15 August 2016 11:30
Presedintele COSR, Alin Petrache, a afirmat, duminica, intr-un comunicat, ca dupa Jocurile Olimpice va demara o ancheta interna in cadrul forului pentru a stabili cine se face vinovat si care sunt masurile luate si sanctiunile aplicate, in ceea ce priveste echipamentul furnizat sportivilor de la Rio.

"Privitor la calitatea slaba, indoielnica a unora dintre echipamentele sportive ale Echipei Olimpice a Romaniei, imi cer scuze in numele meu personal si al COSR, atat sportivilor care au avut de suferit, cat si opiniei publice. La intoarcerea in tara, dupa Jocurile Olimpice, vom demara o ancheta interna in cadrul COSR pentru a stabili cine se face vinovat si care sunt masurile luate, sanctiunile aplicate. Toti cei vinovati vor plati, indiferent de locul pe care il ocupa. Vom informa neintarziat opinia publica de rezultatele anchetei. COSR va pune in continuare la dispozitia organelor Statului toate datele si informatiile solicitate in acest caz", a anuntat Petrache.

El a multumit sportivilor romani pentru participarea la JO. "Tin sa multumesc tuturor sportivilor romani aflati in intrecerea olimpica, este un fapt meritoriu ca s-au calificat indeplinind baremele olimpice. O mentiune pentru toti cei care si-au onorat participarea cu rezultate meritorii si recunostinta noastra pentru cei care au urcat pe podiumul olimpic. De asemenea, un gand bun, de multumire pentru toti membrii staffurilor tehnice, antrenori, medici, analisti, kinetoterapeuti. Victoriile sunt doar ale lor, ale sportivilor si ale celor care i-au pregatit", informeaza News.ro.

Vineri, au avut loc perchezitii la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la Jocurile Olimpice, acesta fiind, conform Politiei, "susceptibil de contrafacere", iar de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) au fost ridicate documente.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane a efectuat perchezitii la o firma banuita de comert cu articole sportive contrafacute. Totodata, Politia a ridicat si echipament sportiv de la sediul COSR, informeaza News.ro.

Politistii a efectuat trei perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetul Ilfov, la sediul social si la punctele de lucru ale societatii comerciale specializate in comert cu articole sportive.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de firma Pax Creative Sports.

De la COSR au fost ridicate copii ale contractelor de achizitii, precum copii dupa caietele de sarcini ale licitatiilor de echipament sportiv, potrivit unor surse judiciare.

Citeste si:
Ce echipament este necesar pentru Jiu Jitsu și cum îl alegi?
Ce echipament este necesar...

Firma Pax Creative Sports a fost infiintata in 2010 si are ca obiect principal de activitate "comertul cu ridicata al imbracamintei si incaltamintei".

Firma are doi asociati, Viorel Andreesu si Ion Zamfirescu, iar administrator este Ion Zamfirescu.

Gazeta Sporturilor a relatat ca echipamentul sportivilor romani din lotul olimpic, realizat de firma Kappa, este de proasta calitate, ca pantalonii s-au descusut, iar culoarea ramane imprimata pe piele.

O discutie cu Sabina Dumitrache, responsabilul contractului olimpic de la firma Pax Creative, a relevat ca defectele au fost semmnalate imediat dupa receptia echipamentului, distribuitorului zonal Kappa din Serbia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.