Sport 10 August 2016 10:30
Inotatorul Michael Phelps a castigat, marti, la Rio, medalia de aur in proba de 200 metri fluture si a facut parte din stafeta SUA de 4x200 metri liber, care a devenit campioana olimpica, radicand astfel la 21 de medalii de aur palmaresul sau la JO.

La 200 de metri fluture, Phelps l-a invins pe japonezul Masato Sakai cu 0,04 secunde, in timp ce bronzul i-a revenit lui Tamas Kenderesi. Americanul ratase aurul in aceasta proba, la Londra, in urma cu patru ani, in favoarea lui Chad Le Clos. Sud-africanul a fost doar al patrulea marti seara.

Dupa 75 de minute, Phelps a luat startul la stafeta, alaturi de Conor Dwyer, Townley Haas si Ryan Lochte. Americanii i-au invins pe birtanici, medaliati cu argint, cu aproape trei secunde. Japonia a terminat pe locul 3, potrivit News.ro.

La Rio, Michael Phelps mai castigase un aur, cu stafeta de 4x100 metri liber.

In total, cel mai titrat sportiv din istoria JO are in palmares 25 de medalii: 21 de aur, doua de argint si doua de bronz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.