Sport 5 August 2016 19:15
Cea de-a 31-a editie a Jocurilor Olimpice si prima organizata de o tara din America de Sud va incepe in aceasta noapte, la ora 02.00, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, cu festivitatea de deschidere.

La Rio de Janeiro vor fi prezente 207 delegatii si pentru prima oara una formata din refugiati. Defilarea delegatiilor va incepe cu cea a Greciei, tara unde s-a organizat in antichitate prima editie a Jocurilor Olimpice si se va incheia cu cea a Braziliei, tara gazda a editiei din acest an. Refugiatii vor defila penultimii, iar delegatia Romaniei va intra pe stadionul Maracana a 163-a, in jurul orei 04.00. Restul delegatiilor vor intra in ordinea alfabetica a limbii portugheze.

Repetitiile pentru ceremonia de deschidere au fost urmarite de persoane care au postat pe retelele de socializare amanunte din cadrul show-ului: spectacolul va dura aproximativ trei ore si vor fi puse in scena realitati ale vietii din Brazilia, cu toate aspectele ei, pozitive sau negative. Conform acestor persoane, intr-un episod din acest show, fotomodelul Gisele Bundchen va fi "talharita" de un "raufacator", politia urmand a-si face datoria. Vor fi prezentate aspecte din viata oamenilor din favele.

In cea ce priveste aprinderea oficiala a flacarii olimpice, presa braziliana speculeaza doua nume: fostul fotbalist Pele sau fostul tenismen Gustavo Kuerten.

Celebra arena braziliana Maracana poate gazdui 78.000 de spectatori, iar la festivitatea de deschidere, care se va incheia cu un foc de artificii, vor asista 45 de sefi de stat si de guvern, printre care presedintele Frantei, Francois Hollande, premierul Italiei, Matteo Renzi, presedintele Argentinei, Mauricio Macri, presedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, si presedintele Paraguayului, Horacio Carte.

La ceremonie vor fi prezenti si Dilma Rousseff, presedintele suspendat al Braziliei si care se confrunta cu procedura de destiturie, dar si Michel Temer, vicepresedinte si presedintele interimar al Braziliei.

De asemenea, la ceremonia de deschidere si-au anuntat prezenta 55 de ministri ai sporturilor, din intreaga lume.

Citeste si:
China a cerut Rusiei să amâne războiul până după Jocurile Olimpice
China a cerut Rusiei să amâne...

Timp de 17 zile intreaga lume va urmari peste 10.500 de sportivi, care vor lupta pentru medalii in 42 de discipline sportive. Se vor acorda 306 medalii, dintre care 136 vor fi primite de femei, 161 de barbati, iar noua vor fi pentru probe mixte.

La cea de-a 31-a editie a Jocurilor Olimpice sunt acreditati 25.000 de jurnalisti, iar numarul turistilor asteptati la Rio de Janeiro este de 500.000. Securitatea va fi asigurata de 85.000 de oameni de ordine, cu 43.000 mai multi fata de editia de acum patru ani, de la Londra, informeaza News.ro.

Anterior, 16 editii au fost organizate in Europa, sase in America de Nord, trei in Asia si doua in Oceania. Trei editii, 1916, 1940, 1944, nu au avut loc din cauza razboaielor, dar au fost contabilizate.

Spadasinele Ana Maria Popescu, Simona Gherman si Simona Pop, si jucatoarele de tenis de masa Daniela Dodean Monteiro si Elizabeta Samara, sunt primii sportivi romani care vor intra in concurs la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Cele cinci sportive vor incepe concursurile sambata, la ora locala 9.00 (15.00 in Romania).

Citeste si:
Noul manager al Simonei Halep, mesaj cu subînțeles după ce s-a...
Noul manager al Simonei...

Programul complet al sportivilor romani care vor evolua sambata la Rio de Janeiro poate fi gasit aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.