Sport 4 August 2016 12:30
Absenta de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a echipei feminine de gimnastica a Romaniei este ca si cum nationala Braziliei nu s-ar califica la Cupa Mondiala de fotbal, se arata intr-un material aparut, miercuri, pe site-ul oasport.it.

"Absenta echipei feminine de gimnastica a Romaniei de la Jocurile Olimpice este o adevarata lovitura pentru acest sport. Sa nu uitam ca aceasta tara a dat gimnaste precum Nadia Comaneci, Somina Amanar, Andreea Raducan, Daniela Silivas, Gina Gogean, Ecaterina Szabo, Sandra Izbasa sau Catalina Ponor. Pentru a face o paralela, absenta de la Jocurile Olimpice a echipei de gimnastica a Romaniei este ca si cum Brazilia nu s-ar califica la Cupa Mondiala de fotbal", scrie sursa amintita mai sus, citata de News.ro.

Site-ul aosport.it noteaza ca absenta echipei feminine de gimnastica a Romaniei vine dupa 40 de ani in care s-au obtinut medalii olimpice: "Au fost 40 de ani consecutivi in care echipa Romaniei a obtinut medalii la Jocurile Olimpice. Romancele au fost campioane olimpice la Los Angeles 1984, Sydney 2000 si Atena 2004, au castigat argintul la Montreal 1976, Moscova 1980, Seul 1988 si Barcelona 1992, iar la editiile Atlanta 1996, Bejing 2008 si Londra 2012 au obtinut bronzul. Aceasta absenta este anormala pentru cea mai titrata echipa din istoria gimnasticii, dupa Uniunea Sovietica".

Site-ul citat scrie ca aceasta cadere a venit din mai multe cauze: "Aceasta absenta vine pe fondul haosului din staful tehnic, a faptului ca tot mai putine junioare vin din urma pentru a se reusi schimbul de generatii si pentru ca cei din conducere nu au inteles riscul cu care se confrunta. Absenta fondurilor si scaderea economica a tarii sunt alti factori care au dus la acest dezastru. Catalin Ponor are sansa ei de a castiga medalii la Rio, dar acest lucru nu ar trebui sa ascunda problemele generale. La Rio, Romania se va baza doar pe valoarea individuala a gimnastilor".

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor incepe vineri. Singura reprezentata a Romaniei la JO va fi Catalina Ponor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.