Sport 27 Iulie 2016 19:00
Primaria Capitalei va respecta toate termenele pentru organizarea Campionatului European de Fotbal si vom avea intalniri cu forurile europene pentru a garanta ca obiectivele asumate vor fi indeplinite, a declarat primarul Gabriela Firea, facand insa un apel catre Guvern sa updateze comisia care se ocupa de organizare.

"In ceea ce priveste Primaria Capitalei, noi ne vom respecta toate termenele si voi avea in perioada urmatoare mai multe intalniri cu reprezentantii forurilor europene pentru a garanta ca toate obiectivele asumate vor fi indeplinite. In schimb, fac un apel colegial la Guvernul Romaniei sa updateze comisia interministeriala care contine reprezentantii tuturor ministerelor si structurilor care sunt implicate in organizarea acestui campionat. Pentru ca este un obiectiv national, nu este doar al Bucurestiului", a spus primarul Capitalei.

Firea a precizat ca in fosta guvernare acest comitet lucra chiar in subordinea unuia dintre vicepremieri, dar dupa ce Guvernul Ponta nu a mai fost la Palatul Victoria, aceasta structura nu a mai fost actualizata.

"In acest moment, asa mi s-a transmis, nu exista aceasta structura care sa se ocupe de organizarea campionatului. Nu este o critica. Probabil nu a fost chiar atat de urgent si au fost alte probleme mult mai presante. Important este sa intelegem ca Bucurestiul merita acest eveniment si trebuie sa dovedeasca ca poate sa il organizeze in conditii optime", a mai spus Firea.

Vicepremierul Vasile Dincu a anuntat, miercuri, ca va fi inceputa in 2017 renovarea celor patru stadioane care vor fi folosite pentru antrenamente de catre echipele ce vor participa la Campionatul European de Fotbal din 2020, ministrul precizand ca studiile de fezabilitate vor fi facute in toamna acestui an.

Dincu a precizat ca se va incerca o renovare cat mai completa a stadioanelor pentru ca trei din patru ar trebui reconstruite ca sa aiba ”o forma cat de cat functionala”. ”Este vorba de stadionul Steaua, Dinamo, Rapid si complexul de rugby din Tineretului. Au fost mai multe intalniri anul acesta – cinci sau sase intalniri – ne-am intalnit cu specialistii, am discutat nu numai despre stadioane, ci si despre alte conditionalitati care exista. Sunt 19 conditionalitati guvernamentale pentru acest eveniment”, a aratat Dincu.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

De asemenea, vicepremierul a afirmat ca s-a discutat si cu Ministerul Transporturilor referitor la legatura dintre aeroportul Otopeni si Stadionul National, unde se vor desfasura meciurile. ”Meciurile se vor desfasura pe Stadionul National, restul fiind stadioane de antrenament. In privinta stadioanelor, au avut loc intalniri intre specialistii de la Compania Nationala de Investitii, de la FRF si reprezentanti ai celor patru cluburi. Exista deja teme de proiectare date pentru aceste proiecte - teme de proiectare care sa respecte cerintele UEFA si acestea sunt date in lucru. Se lucreaza in acest moment la documentul pe care trebuie sa-l aducem in sedinta de Guvern privind studiile de fezabilitate”, a aratat Dincu.

Vicepresedintele LPF, Robert Pongracz, a declarat, pe 24 iunie, intr-un comunicat remis agentiei News.ro, ca nu este exclus ca UEFA sa trimita scrisori de amenintare ca va lua Romaniei dreptul de a organiza meciuri la Campionatul European din 2020 din cauza lipsei de actiuni in asigurarea infrastructurii.

Citeste si:
Fără goluri pe Arena Națională. FCSB - Anderlecht O-O
Fără goluri pe Arena...

"Eu cred ca o sa-l facem romaneste, pe ultima suta de metri. O sa vina o scrisoare de la UEFA, ca va luam meciurile si o sa facem tot ce este posibil. Tot ce o sa se faca pentru campionatul asta o sa se faca in stres, o sa se faca numai pentru un scop, sa nu pierdem organizarea", a spus Pongracz.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, declara, la 15 martie, ca Romania se afla in situatia de a pierde organizarea unor meciuri din cadrul Campionatului European din 2020, deoarece nu a inceput sa-si indeplineasca obligatiile pe care si le-a asumat in dosarul de candidatura.

Romania a primit in 2014 dreptul de a organiza pe Arena Nationala trei meciuri din cadrul fazei grupelor CE din 2020 si o partida din optimile de finala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.