Sport 19 Iulie 2016 12:15
Fostul tenisman Ilie Nastase celebreaza marti implinirea a 70 de ani. Fiind primul numar unu mondial din istoria ATP si dublu campion de Grand Slam la simplu, unul dintre cei mai cunoscuti romani din intreaga lume a marcat profund istoria tenisului, scrie gsp.ro.

Ilie Nastase a fost considerat a fi unul dintre cei mai buni jucatori din anii 1970, apreciere pe deplin meritata avand in vedere ca a castigat doua turnee de Grand Slam la simplu: US Open, in 1972 cand l-a invins pe Arthur Ashe si Roland Garros un an mai tarziu, cand l-a invins pe Nikola Pilic, scrie todaybirthdays.com.

De asemenea, a fost finalist in 1971 la Rolland Garros, unde a pierdut in fata lui Jan Kodes, in 1972 la Wimbledon, fiind invins de Stan Smith, iar in 1976, Ilie Nastase a piedut finala de pe iarba londoneza in fata lui Bjorn Borg.

La dublu, Ilie Nastase a castigat trei turnee de Mare Slem: in 1970 a castigat French Open-ul alaturi de Ion Tiriac, in 1973 a castigat turneul de la Wimbledon alaturi de Jimmy Connors, iar doi ani mai tarziu a castigat US Open, avand acelasi partener.

De asemenea a fost finalist si in 1966 alaturi de Ion Tiriac la Rolland Garros, insa au pierdut in fata perechii Clark Graebner/ Dennis Ralston, iar in 1973, tot la Rolland Garros, a jucat alaturi de Jimmy Connors si au pierdut in fata perechii John Newcombe/Tom Okker.

In total are 83 de titluri castigate, din care numai 58 au fost inregistrate de Asociatia Jucatorilor de Tenis Profesionisti (ATP).

Pentru Cupa Davis a Romaniei a jucat 146 de meciuri din care a castigat 109, scrie antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.