Sport 14 Iulie 2016 17:00
Administratorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, considera refuzul Mercedes de a furniza motoare echipei Red Bull drept una dintre cele mai mari erori din Marele Circ in ultimii ani.

"Motorul Mercedes este fantastic, dar numai daca il au toate echipele. Apoi ai vedea cat de bune sunt echipele pe partea de monopost. Mercedes ar fi trebuit sa le dea motorul celor de la Red Bull. Asta este cea mai mare greseala pe care am facut-o in Formula 1 in ultimii ani. Ar fi fost extraordinar pentru competitie. Probabil, Mercedes ar fi castigat si asa, dar ar fi aratat mult mai bine cand ar fi castigat Campionatul Mondial la ultima cursa a sezonului", a declarat Ecclestone, intr-un interviu acordat site-ului oficial al F1, citat de NEWS.ro.

Omul de afaceri britanic, in varsta de 85 de ani, crede ca Mercedes nu are beneficii din faptul ca domina Formula 1, insa are din incidentele pe care Lewis Hamilton si Nico Rosberg le provoaca intre ei pe pista.

"In acest moment, lumea gandeste asa: vor castiga oricum. Nu exista emotii despre ceva atat de evident. Cei doi tipi care se ciocnesc aduc mai multa popularitate decat victoriile. Priviti ce s-a intamplat dupa Austria: mai multa publicitate pozitiva in opinia mea. Ei arata ca ii lasa pe cei doi sa concureze", a explicat Ecclestone.

El este convins ca numai Lewis Hamilton si Nico Rosberg pot castiga titlul mondial, dar daca ar fi sa parieze, ar miza pe primul.

Bernie Eccleastone a reafirmat faptul ca retragerea sa din Formula 1 va coincide cu funeraliile sale.

In 2014 si 2015, Red Bull s-a plans constant de lipsa de fiabilitate si de putere a motoarelor Renault si a cautat sa obtina propulsoare de la Mercedes sau de la Ferrari. Acestea din urma i-au refuzat pe cei de la Red Bull, temandu-se ca inginerul Adrian Newey ar putea construi o masina care, echipata cu un motor pternic, ar deveni imbatabila.

In cele din urma, Red Bull a continuat cu Renault si in acest sezon, iar RB12 cu Max Verstappen si Daniel Ricciardo piloti a avut o evolutie ascendenta. Dupa zece etape, olandezul de 18 ani este singurul pilot care a castigat o cursa in 2016, in afara celor de la Mercedes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.