Sport 7 Iulie 2016 18:00
Comisia de box si wrestling din Washington DC va deschide, joi, Proba B, in prezenta reprezenantilor lui Lucian Bute, in cazul de dopaj al pugilistului roman, a anuntat WBC.

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat dupa meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfasurat la Washington si incheiat la egalitate.

Presedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a anuntat, la 26 mai, ca Lucian Bute ar fi folosit ostarina, substanta interzisa de regulamentele WADA (Agentia Mondiala Antidoping).

WBC a fost informata despre cazul de dopaj al pugilistului roman de catre Comisia de box si wrestling din Washington DC.

Bute a cerut analiza Probei B

Ostarina, cunoscuta si sub numele de enobosarm, este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM), care se afla inca in stadiul de dezvoltare. Ea ajuta sportivii prin cresterea rezistentei fizice, actionand ca steroizii anabolizanti, dar nu are efectele negative ale acestora.

Din acest motiv, substanta a fost trecuta pe lista celor interzise de catre WADA in ianuarie 2008, desi nu exista inca in utilizarea clinica vreun medicament din aceasta clasa. Insa exista teste de sange pentru toate substantele SARM cunoscute, potrivit NEWS.ro.

Meciul Lucian Bute - Badou Jack, detinatorul centurii WBC la categoria supermijlocie, a avut loc in 30 aprilie, la Washington, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. Partida s-a incheiat la egalitate, dupa decizia arbitrilor-judecatori, astfel ca suedezul si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.