Sport 6 Iulie 2016 16:15
Fotbalistul argentinian Lionel Messi si tatal sau, Jorge, au fost condamnati, miercuri, la 21 de luni de inchisoare cu suspendare pentru frauda fiscala, informeaza marca.com.

Potrivit Reuters, Messi a fost condamnat si la plata unei amenzi de 2 milioane de euro, iar tatal sau trebuie sa achite 1,5 milioane de euro.

Cei doi pot face apel la Curtea Suprema spaniola.

Messi, desemnat de cinci ori cel mai bun fotbalist din lume, si tatal sau, Jorge Horatio Messi, au comparut, la 2 iunie, in fata unui tribunal din Barcelona, fiind judecati pentru evaziune fiscal.

Lionel si Jorge Horatio Messi sunt acuzati ca au pagubit fiscul spaniol ca suma de 4,1 milioane de euro, intre 2007 si 2009.

Portrivit legii spaniole, pedeapsa poate fi cu suspendare, daca se situeaza sub doi ani, in cazul unor infractiuni non-violente.

Potrivit procurorilor, Messi s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elvetia si Marea Britanie pentru a evita plata taxelor catre fiscul spaniol, din sumele incasate ca drepturi de imagine, informeaza NEWS.ro.

Ancheta a inceput in 2013, cand cei doi au acceptat sa achite suma de cinci milioane de euro, ca plata reparatorie catre statul spaniol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.