Sport 1 Iulie 2016 23:59
Reprezentativa Tarii Galilor s-a calificat in premiera in semifinalele Campionatului European, dupa ce a invins, vineri, la Lille, cu scorul de 3-1 (1-1), selectionata Belgiei, in sferturile competitiei.

Belgienii au inceput in forta partida si in minutul 7 au avut o tripla ocazie. Carrasco, Meunier si Hazard au ratat, dar trupa lui Marc Wilmots a continuat sa atace si eforturile ofensive au dat roade in minutul 13. Nainggolan a prins un sut de senzatie din prima de la 30 de metri fara nicio sansa pentru portarul Hennessey.

Dupa o jumatate de ora de joc, capitanul Williams a reluat cu capul o minge venita din corner. Tara Galilor a dat lovitura dupa pauza. In minutul 55, Robson-Kanu s-a intors superb pe langa doi fundasi si a marcat din centrul careului, scrie GSP.ro.

In ciuda atacurilor tot mai dese ale belgienilor, cei care au marcat au fost tot cei din Tara Galilor. Cand mai erau 4 minute din meci, Vokes, abia intrat pe teren, a reluat superb cu capul din careu si a stabilit scorul final.

Tara Galilor: Hennessey - Chester, Williams, Davies - Gunter, Ramsey (Collins '89), Allen, Ledley (King '78), Taylor - Bale, Robson-Kanu (Vokes '80). Selectioner: Chris Coleman

Belgia: Courtois - Meunier, Alderweireld, Denayer, J. Lukaku (Mertens '75)- Witsel, Nainggolan - Carrasco (Fellaini '46), De Bruyne, Hazard - R. Lukaku (Batshuayi '84). Selectioner: Marc Wilmots

Meciul a fost arbitrat de slovenul Damir Skomina, ajutat de asistentii Jure Praprotnik si Robert Vukan.

Arbitri aditionali au fost Matej Jug si Slavko Vincici, iar rezerva italianul Nicola Rizzoli. Si rezerva pentru asistenti a fost un italian, Elenito Di Liberatore.

In semifinale, Tara Galilor va intalni Portugalia, miercuri, la Lyon, potrivit NEWS.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.