Sport 28 Iunie 2016 12:15
Jucatoarea de tenis Maria Sarapova, in varsta de 29 de ani, care a fost suspendata doi ani de Federatia Internationala de Tenis, dupa ce a fost depistata pozitiv cu meldonium in luna ianuarie, s-a inscris la un curs de management al afacerilor in cadrul prestigioasei Universitati Harvard din Statele Unite, informeaza contactmusic.com.

Vedeta tenisului mondial s-a inscris la Business Executive Program de la Universitatea Harvard si a anuntat aceasta veste prin intermediul unui mesaj pe care l-a publicat in weekend pe retelele de socializare.

”Nu sunt sigura cum s-a intamplat asta, dar bine te-am gasit, Harvard! Abia astept sa incep cursul!”, a scris celebra jucatoare de tenis.

Apoi, Maria Sarapova a publicat o fotografie in timpul unui antrenament. Fotografia este insotita de textul urmator: ”Sunt destul de sigura ca ar trebui sa ma concentrez pe cele 15 studii de caz de la Harvard care ma asteapta in casa, dar... fac putina gimnastica in aer liber mai intai!”.

Maria Sarapova, castigatoare a cinci trofee de Grand Slam, a fost suspendata doi ani, dupa ce a fost depistata pozitiv cu meldonium, la Australian Open. Suspendarea a intrat in vigoare de la 26 ianuarie 2016, cand jucatoarea a fost supusa controlului antidoping.

Jucatoarea a anuntat aceasta veste in timpul unei conferinte de presa la Los Angeles, in luna martie, in care a explicat ca a primit un e-mail de la reprezentantii Agentiei Mondiale Antidoping (WADA) despre noile substante interzise, in decembrie 2015, dar nu a consultat acea lista actualizata si nu era constienta de faptul ca lista includea si un medicament care i-a fost prescris, mildronate, care poate sa imbunatateasca performantele unui sportiv si sa stimuleze procesul de recuperare fizica, cunoscut si sub numele de meldonium, informeaza NEWS.ro.

Sportiva a facut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne in urma suspendarii sale timp de doi ani pentru dopaj, considerand ca pedeapsa primita este ”nedrept de aspra”.

In urma scandalului de dopaj, Sarapova a pierdut pentru prima data dupa 11 ani locul 1 in clasamentul sportivelor cel mai bine platite, rusoiaca fiind intrecuta de Serena Williams, potrivit ierarhiei intocmite de Forbes.

Citeste si:
Cristina Neagu a primit trofeul de cea mai buna jucatoare a lumii
Cristina Neagu a primit...

Sarapova si-a pierdut mai multi sponsori dupa ce a fost depistata pozitiv cu meldonium la Australian Open. Totusi, ea avut incasari de 21,9 de dolari, premii si contrate de publicitate, in ultimele 12 luni. Maria Sarapova a coborat pe locul al doilea, pierzand numai trei milioane de dolari fata de anul precedent. Forbes explica acest lucru prin faptul ca rusoiaca si-a incasat mare parte din contractele ei de publicitate la finalul lui 2015, inainte de izbucnirea scandalului de dopaj. Efectele acestuia vor fi mult mai vizibile anul viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.