Sport 27 Iunie 2016 23:22
Jucatoarea Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 5, a invins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-1, pe Anna Karolina Schmiedlova din Slovacia, locul 40 WTA, si s-a calificat in turul al doiela al turneului de la Wimbledon.

Halep a avut ceva emotii la debutul ei pe iarba in acest sezon. Romanca nu a mai disputat niciun meci de la Roland Garros, unde a pierdut in optimi, ea ratand sezonul pre-Wimbledon din cauza unei accidentari la tendonul lui Ahile.

Astfel, Halep a acuzat ceva probleme in primul set al meciului cu Schmiedlova, desi startul intalnirii i-a fost favorabil. Simona Halep a condus cu 4-1, cu doua break-uri, ultimul in ghemul al cincilea. Cu un serviciu bun si cu un joc variat, romanca si-a tinut la respect adversara. Insa au urmat trei ghemuri in care Halep a jucat crispat, a dat dovada de precipitare si imprecizie, a comis erori, iar sportiva din Slovacia a eglat la 4.

Din fericire pentru eleva lui Darren Cahill, Schmiedlova a risipit in urmatorul ghem tot ce a reusit in acest set si a comis doua duble greseli, cedandu-si serviciul. Halep a inchis setul greu, dupa 42 de minute, la a patra minge de set si nu inainte ca rivala sa comita doua erori nefortate.

Scapata de emotiile primului set, Simona Halep a gesionat mai bine partea secunda, "ajutata" in continuare de Schmiedlova, care nu si-a mai gasit concentrarea. Jucatoarea din Constanta s-a impus cu 6-1, dupa alte 23 de minute.

In faza urmatoare, Halep o va intalni pe Francesca Schiavone din Italia, locul 111 WTA, care a castigat, cu scorul de 7-6 (7), 6-4 , partida cu Anastasija Sevastova din Letonia, locul 66 WTA. Italianca a invins-o pe Halep, in 2013, in optimile de finala ale turneului de la Marrakech, cu scorul de 6-3, 6-2, in singura lor partida din circuitul WTA.

Calificarea in mansa a doua este recompensata la turneul de la All England Club cu un premiu de 50.000 de lire sterline si cu 70 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminata in turul I, dupa ce in 2014 a atins faza semifinalelor, la Wimbledon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.