Sport 27 Iunie 2016 12:45
Favorite partidelor de duminica de la Euro si-au respectat blazonul si merg mai departe in sferturile de finala.

Se anuntau meciuri grele, insa doar Franta a avut duminica batai de cap cu Irlanda, in prima repriza a confruntarii din optimi. Germania si Belgia au trecut fara probleme de adversarele lor.

Franta - Irlanda, scor 2-1

Tribunele au fost umplute pana la refuz de fanii francezi, iar acestia asteptau cu nerabdare ca favoritii lor sa-si respecte blazonul si sa treaca de nationala Irlandei. Nu a fost insa atat de usor pe cat sperau "albastrii" sin tribune. Meciul a inceput furtunos, iar irlandezii au obtinut un penalty in minutul 2, iar Brady a transformat lovitura de pedeapsa. Era 1-0 pentru Irlanda, iar Franta trebuia sa atace. Cel mai valoros jucator francez, Paul Pogba, pentru care Mourinho e pregatit sa plateasca 120 de milioane de euro a fost cel mai activ jucator de pe teren, insa nu precizia nu a fost cuvantul de ordine in jocul sau.

Repriza Griezmann

Dupa pauza Deschamps a modificat sistemul de joc, din 4-3-3, in 4-2-3-1, cu Griezmann in spatele lui Giroud, iar micutul atacant al celor de la Atletico Madrid a intors partida. A marcat cu capul din careu in minutul 58, ca trei minute mai tarziu, dupa o pasa extrem de frumoasa de la Giroud sa marcheze pentru 2-1. Meciu s-a terminat pentru irlandezi dupa alte trei minute cand Duffy l-a faultat pe acelasi Griezmann in postura de ultim aparator si a fost eliminat de central. Franta merge mai departe in sferturi unde asteapta invingatoarea partidei Anglia-Islanda.

Nemtii au transat ”razboiul” cu slovacii rapid, 3-0

Joc intr-un singur sens, spre poarta lui Kozacik, gol Jerome Boateng, dupa numai 8 minute, penalty la Gomez, irosit de Ozil, si destule alte oportunitati. 11-0 la suturi si 65,8 la suta posesie dupa 35 de minute! Slovacii nu mai aveau nimic de pierdut. Trebuiau sa faca ceva, altfel ar fi fost striviti. Kucka a lansat o torpila, insa pe directia lui Neuer. Albastrul a inceput sa se vada mai pronuntat in tabloul general al meciului, dar acolo, in fata portii adverse, nu s-a legat nimic. Iar Germania a mai profitat o data: Draxler, acrobatic, 3-0. Scor final, scrie GSP.

Belgia a "ingropat" Ungaria, scor 4-0

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

A inscris Alderweireld rapid, in minutul 10, dar Lukaku, De Bruyne, de cateva ori, Mertens, in doua randuri, si Hazard s-au intrecut in ratari. Dupa pauza, maghiarii au echilibrat jocul, fiind mai periculosi. Daca si-ar fi reglat si tirul, ar fi putut spera la mai mult. Szalai, dubla ocazie, Pinter si Juhasz l-au speriat pe Courtois. Au vrut sa egaleze. N-au reusit.

Iar Belgia s-a dezlantuit in final, Batshuayi (78, de-abia intrat), Hazard (79) si Carrasco (90+1) facand 4-0. Acum, se pregateste de semifinale. Probabil, Bale nu o va incurca in "sferturi", potrivit GSP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.