Sport 22 Iunie 2016 10:15
Nationala Croatiei a invins Spania, scor 2-1, in ultimul meci din grupa D a Campionatului European.

Croatia a reusit marti seara sa realizeze poate cea mai mare surpriza de la Euro 2016. Acestia au invins Spania, prima infrangere a ibericilor in ultimele 11 meciuri la campionatele europene, au castigat grupa D, ceea ce inseamna ca in optimi vom avea parte de o prima "ciocnire". Spania si Italia se vor lupta pentru un loc in sferturile de finala.

Spania a deschis scorul rapid, in minutul 7 prin Morata in urma unui contra-atac, dar meciul nu era jucat.

Croatii au incercat, au avut posesie, iar Rakitic a fost aproape de egalare in urma unei gafe a portarului DeGea, cu largul concurs al lui Sergio Ramos.

Prima repriza se apropia de sfarsit, iar spaniolii pareau multumiti de rezultat si asteptau fluierul arbitrului. Croatii nu au fost de acord cu acest scor si Kalinic a marcat printr-o reluare de finete in minutul 45 al partidei.

Repriza a doua a fost una in care cele doua formatii s-au luptat, au incercat sa aiba posesie, iar Spania a avut sansa sa inchida partida. Sergio Ramos a ratat o lovitura de la 11 metri in minutul 71 al partidei, iar minutul 87 a adus victoria croatilor. Perisic a reusit sa marcheze si sa trimita Croatia pe primul loc in grupa D.

Spania a ratat astfel sansa sa acceada pe jumatatea mai accesibila de panou, iar Croatia are acum sansa sa scrie istorie si sa acceada spre finala Euro 2016.

Echipe:

CROATIA: Subasici - Srna, Jedvaj, Ćorluka, Vrsaljko - Badelj, Rog - Perisic, Rakitic, Pjaca - N. Kalinić

SPANIA: De Gea - Juanfran, S. Ramos, Pique, Alba - Fabregas, Busquets, Iniesta - D. Silva, Morata, Nolito


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.