Sport 14 Iunie 2016 15:45
Ca urmare a scenelor repetate de violenta de la Euro 2016 , un grup de 29 de suporteri ai echipei nationale de fotbal a Rusiei sunt expulzati, marti, din Franta.

Potrivit autoritatilor franceze, 150 de "huligani rusi foarte bine pregatiti" sunt de vina pentru confruntarile violente din Marsilia de sambata, cele mai grave conflicte fiind inregistrate intreultrasii rusi si englezi, inainte si dupa meciul disputat pe Stade Velodrome, scrie bbc.com.

Sase suporteri englezi au fost retinuti pentru participarea la actiuni violente, in timp ce niciun fan rus nu fusese arestat de catre autoritati, relateaza Dolce Sport.

Liderul Uniunii Suporterilor Rusi, a precizat pentru BBC ca el si alte 28 de persoane sunt escortate catre aeroport.

"Nu putem decat sa facem un apel catre suporterii nostri sa nu raspunda provocarilor, indiferent care ar fi acestea", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Acesta a adaugat ca incidentele "au fost, evident, absolut inadmisibile", noteaza digisport.ro.

Numerosi suporteri englezi, rusi si francezi s-au batut, sambata, in zona Portului Vechi din Marsilia. Politistii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani. Sase persoane au fost arestate.

Suporterii au fost tensionati si in incinta stadionului, fanii englezi fluierand atunci cand s-a intonat imnul Rusiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.