Sport 13 Iunie 2016 19:00
Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, luni, pentru News.ro, ca in urma consultarii cu avocatii a decis sa atace decizia Tribunalului Bucuresti in cazul dezafilierii Universitatii Craiova, bazandu-se pe o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in acest caz.

"Am discutat cu avocatii si am decis ca vom ataca hotararea de astazi a tribunalului pentru ca noi avem o decizie a Inaltei Curti de desfiintare a hotararii Curtii de Apel pe baza careia s-a intocmit rechizitoriul si s-a dat decizia de astazi. Vom face apel pentru ca este o eroare a instantei si suntem convinsi ca vom fi achitati. Nu exista fapta si avem convingerea ca vom fi achitati", a declarat Sandu pentru News.ro.

In luna mai a anului 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat o solutie favoarabila FRF, condusa la acea vreme de Mircea Sandu, in dauna clubului Universitatea Craiova, care contestase obligativitatea cluburilor sa se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, conform regulamentelor federatiei.

FC Universitatea Craiova a fost dezafiliata pentru ca s-a adresat instantelor civile in litigii cu FRF, in loc sa se adreseze TAS, asa cum prevedea regulamentul federatiei.

Adrian Mititelu, patronul FC Univeristatea Craiova, a facut plangere penala impotriva lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF si LPF, in urma excluderii clubului sau.

Luni, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare cu suspendare si obligati sa plateasca fiecare 80.000 de lei amenda penala.

Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal au primit o amenda penala de cate 370.000 lei si, daca decizia va fi mentinuta de instanta de apel, vor fi obligate sa publice hotararea de condamnare.

Tribunalul Bucuresti a dispus luni, in decizia de condamnare din dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, ca Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF si LPF sa plateasca Universitatii Craiova peste 1,08 miliarde de lei si alti peste 10,5 milioane de lei ANAF, plus dobanzile aferente pana la achitarea debitului, decizia nefiind definitiva.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Instanta a admis astfel actiunea civila formulata de SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, prin lichidatorul judiciar Agentia de Insolventa SPRL Bucuresti.

“Obliga pe inculpatii S M, D D, Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal, in solidar, la plata sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei catre partea civila, plus dobanda legala de la ramanerea definitiva a hotararii la achitarea debitului, si la 10.527.634 lei, plus dobanda legala de la ramanerea definitiva a hotararii la achitarea debitului, catre partea civila Ministerul Finantelor Publice - ANAF”, potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de inculpati si de procurori la Curtea de Apel Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.