Sport 6 Iunie 2016 10:30
Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic a castigat, duminica, pentru prima data in cariera turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

Liderul mondial este detinatorul tuturor celor patru turnee de Grand Slam, cel de la Roland Garros fiind singurul care ii mai lipsea din palmares. Aceasta performanta a fost reusita ultima data in 2010 de Rafael Nadal, scrie sptfm.ro.

Novak Djokovic a castigat in fata lui Andy Murray, locul doi in clasamentul ATP cu scorul 3-6, 6-1, 6-2, 6-4. Meciul a durat trei ore si cinci minute, scrie mediafax.

In urma victoriei, liderul sarb a declarat: "Cel mai important e ca astazi am simtit un sentiment pe care nu l-am mai intalnit pana acum la Paris. Am desenat o inima pe teren, cu permisiunea lui Guga Kuerten, pentru ca dragostea fanilor m-a ajutat sa castig pentru prima oara aici".

Novak Djokovic a devenit astfel primul jucator care detine toate cele patru titluri de Mare Slem, dupa australianul Rod Laver care a reusit, de aseamenea, aceasta performanta. Andy Murray a declarat ca a fost mandru sa ia parte la aceasta finala istorica, in ciuda infrangerii suferite, scrie dailymail.co.uk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.