Sport 1 Iunie 2016 09:40
Franta - Romania este meciul de deschidere al Campionatului European, iar Viorel Moldovan a mers la Nantes pentru a urmari disputa francezilor cu nationala statului Camerun, castigata de francezi cu 3-2 si a vorbit in termeni laudativi despre compartimentul ofensiv al echipei lui Deschamps.

"Am fost la Nantes sa urmaresc meciul Frantei cu Camerun. A fost un meci interesant, Franta are o dinamica foarte buna de la mijloc in sus. Jucatorii de banda au facut un meci foarte bun, jucatori capabili sa elimine adversar prin dribling. Problema lor majora e apararea, sufera din acest punct de vedere, au pierdut cativa jucatori importanti din cauza accidentarilor. Rami a fost folosit titular in axul central, dar a avut o evolutie ezitanta. Franta a incasat doua goluri in ultimele trei partide, e media lor. Sunt solizi, din punct de vedere atletic sunt impresionati. Franta marcheaza mult, dar si primeste. Apararea lor trebuie pusa sub presiune. Camerun a format un bloc functional, compactat, agresiv, o echipa scurta, un 4-4-2 agresiv care m-a impresionat." a declarat Viorel Moldovan la ProSport LIVE, potrivit MEDIAFAX.

Viorel Moldovan spune ca Romania va juca fara presiune in prima partida a turneului, pentru ca meciurile cu Elvetia si Albania sunt capitale.

"Noi trebuie sa ne regrupam dupa cele doua amicale mai putin reusite. Am primit cinci goluri in doua jocuri, e destul de mult. Pe faza de atac am reactionat si am marcat si noi patru goluri. Trebuie sa regasim echilibrul intre aparare si atac. E clar ca trebuie sa punem si noi probleme, daca mergem cu ideea preconceputa de a ne apara o sa ne fie foarte greu. Sunt convins ca vom avea un parcurs lung la EURO. Daca Franta ne bate, nu va fi nicio surpriza. Surpriza va fi daca facem egal sau daca invingem Franta. Celelalte doua meciuri sunt capitale", a declarat Viorel Moldovan la ProSport LIVE.

Romania va debuta la Campionatul European pe 10 iunie, impotriva Frantei. Meciul se va disputa la Paris, pe Stade de France, de la ora 22.00

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.