Sport 27 Mai 2016 14:20
Zi perfecta pentru tenisul romanesc. Si Simona Halep si Irina Begu s-au calificat in optimele turneului de Mare Slem de la Paris.

Irina Begu a avut din nou parte de un meci lung la Paris, iar dupa doua ore si 3 minute s-a calificat in optimile de finala de la French Open, dupa o victorie in trei seturi, 6-4, 2-6, 6-1 cu sportiva din Germania, Annika Beck, 22 de ani, locul 39 in clasamentul WTA.

Irina Begu a resimtit oboseala din partida cu Coco Vandeweghe, meci care a durat 3 ore si jumatate, si a pierdut primele doua game-uri ale primului set din partida cu Annika Beck. A facut insa break la 2-0 si mai apoi la 4-4, castigand astfel primul set, 6-4. Setul secund a fost la discretia sportivei din Germania, care s-a impus cu 6-2. In setul decisiv, Irina Begu, favorita 25 a turneului de la Paris, a facut rapid 4-1, iar pana la final nu a mai cedat niciun game, scrie MEDIAFAX.

Pentru calificarea in optimile de finala, Irina Begu va incasa 173.000 de euro si 240 de puncte WTA. In faza urmatoare a turneului de la Roland Garros, Irina Begu o va intalni pe castigatoarea meciului dintre Shelby Rogers din Statele Unite si cehoaica Petra Kvitova.

Begu nu a mai jucat cu sportiva din Statele Unite, in timp ce in fata cehoaicei are palmares negativ: Kvitova conduce cu 2-0 in meciurile directe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.