Sport 27 Mai 2016 14:06
Simona Halep, locul 6 WTA si a 6-a favorita a turneului de Grand Slam de la Paris s-a calificat in optimile de finala ale competitiei, dupa victoria in trei seturi, 4-6, 6-2, 6-3, intr-un meci care a durat o ora si 44 de minute.

Simona Halep a inceput bine meciul cu ocupanta locului 101 WTA, japoneza Naomi Osaka. Sportiva din Constanta a condus cu 4-2, scor la care Osaka a facut re-break si nu a mai cedat niciun game pana la finalul setului, incheita 6-4 in favoarea japonezei. Halep si-a iesit din fire in ultimul gane si a dat cu racheta de pamant, lucru care i-a adus un avertisment din partea arbitrei de scaun.

Setul secund a inceput perfect pentru sportiva din Romania. A condus cu 3-0 pentru a se impune in final cu 6-2. Setul decisiv a mers bine pentru Halep. Romanca a avut 3-1, insa a fost egalata la 3 de Osaka. A fost momentul in care experienta Simonei si-a spus cuvantul: si-a castigat serviciul, a urmat apoi un break iar pe propriul serviciu a inchis meciul, scrie MEDIAFAX.

Pentru calificarea in optimile de finala, Simona Halep va incasa 173.000 de euro si 240 de puncte WTA. In faza urmatoare a turneului de la Roland Garros, Halep va juca impotriva castigatoarei dintre Samantha Stosur din Australia si Lucie Safarova. Romanca are palmares pozitiv cu ambele sportive: o conduce pe Stosur cu 4-3 iar pe Savarova cu 3-1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.