Sport 26 Mai 2016 07:40
Perechea formata din indianul Rohan Bopanna si romanul Florin Mergea a castigat, miercuri, meciul cu dublul francez Stephane Robert/Alexandre Sidorenko, scor 6-2, 6-2, in primul tur al turneului de Mare Slem de la Roland Garros, disputat pe zgura si dotat cu premii totale de 2.176.000 euro.

Meciul a durat 56 de minute si a fost dominata categoric de catre favoriti. Pe durata partidei, Bopanna si Mergea nu si-au pierdut niciodata serviciul si au avut un procentaj excelent al punctelor castigate cu prima minge, 88%.

Perechea Bopanna/Mergea a fost cotata cu a sasea sansa la castigarea trofeului de la Paris. Florin ocupa locul 13 in clasamentul ATP la dublu, in timp ce Rohan se afla pe pozitia a 11-a. Romanul si indianul au reusit doua finale in acest sezon, la Sydney (suprafata dura) si Madrid (zgura), ambele pierdute. In 2015, dublul Bopanna/Mergea a pierdut in optimile turneului de la Roland Garros, scrie MEDIAFAX.

De cealalta parte, dublul Robert/Sidorenko a primit o invitatie din partea organizatorilor pentru a evolua pe tabloul principal. Stephane Robert se afla pe locul 90 in clasamentul ATP la dublu, in timp ce Alexandre Sidorenko este clasat pe pozitia a 246-a.

Pentru accederea in turul secund al turneului de la Roland Garros, Bopanna si Mergea si-au asigurat 90 de puncte in clasamentul mondial si un cec in valoare de 19.000 de euro.

In urmatoarea runda de la Paris, perechea Rohan Bopanna/Florin Mergea va intalni invingatorii din meciul Gregoire Barrere/Quentin Halys (ambii din Franta) - Denys Molchanov/Dudi Sela (Ucraina/Israel).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.