Sport 25 Mai 2016 16:46
Simona Halep, locul 6 WTA si favorita 6 a turneului de la Roland Garros a trecut in doua seturi de sportiva din Kazahstan, Zarina Diyas 7-6, 6-2 si va evolua in faza urmatoare cu Naomi Osaka, din Japonia.

A 6-a favorita a turneului din capitala Frantei, Simona Halep a inceput cum nu se putea mai rau meciul cu cu Zarina Dias, locul 90 WTA. Sportiva din Kazahstan a facut 2 break-uri in startul primului set si s-a distantat la 4-1. A fost momentul in care Halep a pus stapanire pe joc. A facut 5-4, iar in tiebreak s-a impus cu 7-5.

Setul secund a fost unul fara istoric. Sportiva din Constanta a facut repede 4-1 si s-a impus in final cu 6-2, intr-un meci care a durat o ora si 23 minute de joc.

"Am pierdut cateva game-uri la rand, am fost emotionanta nervoasa. Am revenit, am reusit sa tin mingea in teren, sa lupt pentru fiecare punct si a fost bun. Mi-am regasit ritmul in setul secund, am fost mai agresiva. Sunt fericita ca am putut sa castig. E bine cand joc primul meci pentru ca am restul zilei la dispozitie. Maine am zi libera si am timp sa pregatesc urmatoarea partida", a spus Simona Halep, pentru Eurosport, la finalul meciului cu Zarina Diyas, potrivit MEDIAFAX.

In turul 3 al turneului de la Paris, Simona Halep o va intalni pe japoneza Naomi Osaka, cea care a trecut in doua seturi de croata Mirjana Lucic-Baroni, 6-3, 6-3. In varsta de 18 ani, Naomi Osaka ocupa locul 101 mondial si nu a disputat pana acum niciun meci impotriva sportivei din Romania.

In urma acestei victorii Simona Halep si-a asigurat un cec in valoare de 102.000 euro si 130 de puncte WTA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.