Sport 20 Mai 2016 16:32
Jucatoarea de tenis Sorana Cirstea (locul 99 in clasamentul mondial) s-a calificat, vineri, pe tabloul principal al turneului de Mare Slem de la Roland Garros, dupa ce a trecut in ultimul tur al calificarilor de sportiva belgiana Elise Mertens (locul 180 WTA), scor 6-3, 6-0.

Meciul a durat 55 de minute. Romanca nu a servit niciu as si a comis doua duble greseli, iar procentajul primului serviciu a fost 60%. Sorana a castigat 69% dintre punctele jucate cu serviciul 1 si 63% cu serviciul 2. Cirstea si-a pierdut o singura data serviciul si a reusit 5 break-uri.

Sorana (26 de ani) a dominat confruntarea cu tanara belgianca (20 de ani) si a izbutit foarte multe lovituri direct castigatoare, 29. Totodata, romanca a comis putine erori nefortate, doar 6, scrie MEDIAFAX.

Pentru accederea pe tabloul principal al Openului Frantei, Cirstea si-a asigurat 40 de puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 30.000 de euro.

Sorana isi va afla, vineri, adversara in primul tur, dupa incheierea calificarilor. Cirstea o poate intalni pe una dintre urmatoarele jucatoare: Elina Svitolina (Ucraina), Carla Suarez Navarro (Spania), Anastasija Sevastova (Letonia), Virginie Razzano (Franta), Lauren Davis (SUA), Timea Bacsinzky (Elvetia), Annika Beck (Germania), Aliaksandra Sasnovich (Belarus), Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia), Mirjana Lucic Baroni (Croatia), Alison Riske (SUA), Sabine Lisicki (Germania), Barbora Strycova (Cehia).

Sorana Cirstea a inceput foarte bine sezonul de zgura, cu 18 victorii si 5 infrangeri. Un sfert de finala in turneul Premier Mandatory de la Madrid este cea mai buna performanta. In istoria prezentelor la Openul Frantei, Sorana a reusit un sfert de finala (in 2009) si de trei ori a fost eliminata in turul 3 (in 2011, 2013 si 2014). Anul trecut, romanca nu a trecut de calificari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.