Sport 19 Mai 2016 16:04
Meciul Romania-Franta din deschiderea campionatului Euro 2016, care se va desfasura pe 10 iunie pe Stade de France din Paris, ar fi vizat de atacuri teroriste, precum si finala campionatului, avertizeaza politia federala germana intr-un raport citat joi de cotidianul german Bild.

Alerta de atacuri teroriste ar fi valabila pentru intregul campionat european de fotbal organizat de Franta in perioada 10 iunie-10 iulie, mai ridicata in cazul deschiderii si finalei campionatului, semnaleaza un raport al politiei germane federale (Bundeskriminalamt - BKA), citat de cotidianul Bild, potrivit agentiei de presa DPA. Raportul atrage atentia asupra meciului de deschidere dintre Romania si Franta, care va avea loc pe Stade de France, in apropierea caruia au avut loc atentatele teroriste de la Paris, din 13 noiembrie.

Salah Abdeslam, despre care se crede ca este singurul membru in viata al comandoului care a comis atentatele din noiembrie, a declarat procurorilor belgieni ca trebuia sa se detoneze pe Stade de France, dar ca s-a razgandit si a fugit, ascunzandu-se patru luni de autoritatile europene, fiind arestat in cele din urma la jumataea lui martie in Belgia, ulterior extradat in Franta.

"Tintele simbolice si usoare, care primesc in mod semnificativ atentie din partea presei si atrag automat un numar mare de victime" sunt supuse acestui risc de atac terorist, se arata in raportul BKA, adaugand ca membrii echipelor de fotbal din asa-numitele "natiuni cruciate" ar putea fi vizati, facand referire la statele occidentale in care exista majoritati crestine.

Din cauza istoriei sale coloniale si operatiunilor militare lansate impotriva organizatiei teroriste Stat Islamic in Siria si Irak, Franta ramane o tinta principala pentru "atacatorii cu motivatii islamiste", avertizeaza raportul BKA, potrivit MEDIAFAX.

Masurile de securitate au fost consolidate in Franta dupa atentatele teroriste de pe 13 noiembrie din Paris, soldate cu 130 de morti, fiind decretata stare de urgenta in tara si prelungita de mai multe ori.

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

UEFA intentionaeza sa trimita suplimentar cel putin 10.000 de membri ai serviciilor private de securitate pe parcursul campionatului, astfel incat 900 de agenti de securitate sa asigure ordinea la fiecare meci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.