Sport 19 Mai 2016 10:42
Mai multe perchezitii au loc, joi dimineata, la clubul de fotbal CFR Cluj, pentru posibile fapte de delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul fiind calculat la peste 8.400.000 de euro, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Surse apropiate anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX ca, joi dimineata, procurorii DIICOT si politistii de la Crima Organizata Cluj face 20 de perchezitii in Bucuresti si Cluj-Napoca intr-un dosar cu suspiciuni de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare de 8.485.682 de euro la clubul de fotbal CFR Cluj. Banii ar fi fost luati din patrimoniu de catre "persoane cu atributii de gestiune sau administrare a sumelor in cadrul societatii care detine clubul."

In dosarul instrumentat de DIICOT Cluj impreuna cu politistii de la Crima Organizata este inceputa urmarirea penala in rem pentru constituire de grup infractional organizat, spalare de bani in forma continuata, evaziune fiscala in forma continuata si delapidare cu consecinte deosebit de grave.

Sursele citate precizeaza ca faptele ar fi fost comise folosindu-se de firme off-shore din Cipru si Seichelles. Prin acestea "s-au prestat servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv cu privire la care exista elemente majore de suspiciune de fictivitate( privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei si altele) ori au executat debite fata de Club, provenind din cesiuni de creante suspecte."

Anchetatorii au suspiciuni ca astfel ar fi fost delapidate sume de bani ce proveneau din primele incasate cu titlu de bonus de calificare directa in grupele Champions League oferite de UEFA.

Sursele citate sustin ca la perchezitiile de joi se cauta documente care ar putea intari suspiciunile din dosar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.