Sport 18 Mai 2016 10:42
CFR Cluj a castigat, marti, Cupa Romaniei, dupa ce a invins pe Dinamo Bucuresti cu 7-6 in urma loviturilor de departajare, intr-o partida disputata pe Arena Nationala.

Harlem Gnohere a deschis scorul din penalty. Atacantul francez a fost faultat in careu de Andrei Muresan, care a primit cartonas galben. Eric Bicfalvi a dublat avantajul echipei Dinamo, dupa ce a inscris cu capul din centrarea lui Romario Kortzorg.

In repriza a doua CFR Cluj a redus din diferenta. Juan Carlos Ruiz l-a invins pe portarul lituanian Cerniauskas cu un sut din afara careului. Cristian Lopez a egalat si a trimis jocul in prelungiri, dupa ce a inscris cu capul in urma unei centrari din lovitura libera.

In timpul regulamentar, scorul a fost 2-2, echipele nereusind sa marcheze nici pe durata celor doua reprize de prelungiri. Au urmat opoi loviturile de la 11 metri. Au inscris din lovituri de departajare: Bicfalvi, Gnohere, Anton, Lazar / Cristian Lopez, Tiago Lopes, Beleck, Petrucci. Singurul fotbalist care a ratat la loviturile de departajare a fost Dorin Rotariu, informeaza MEDIAFAX.

Iuliu Muresan, presedinte CFR Cluj: Cupa Romaniei este un pansament moral pe acest final de sezon

Iuliu Muresan, presedintele echipei CFR Cluj, a declarat, dupa castigarea Cupei Romaniei de catre formatia clujeana, ca acest trofeu este un pansament moral si financiar pe final de sezon.

"Din multe puncte de vedere, a fost un meci special. Mai ales tinand cont de moartea lui Ekeng. Sunt invidios pe Dinamo ca au o asemenea galerie, dar ii felicit pentru asta. Mi-a adus aminte de meciurile mari din Liga Campionilor. Ca joc, nu cred ca Dinamo a fost peste noi. In repliza a doua, am dat gol repede si asta ne-a ajutat. La penalty-uri, eram siguri ca vom castiga, pentru ca baietii exerseaza mult astfel de faze. Este un pansament moral pe acest final de sezon. Sigur, vor veni si niste bani, trebuie sa tinem cont ca ne autofinantam in acest moment", a declarat Iuliu Muresan.

Cupa ajunge si la Patrick Ekeng

Presedintele echipei clujene a precizat ca acest trofeu reprezinta si un omagiu pentru fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng, trecut in nefiinta: "Ne vom tine de promisiune, vom trimite o replica a trofeului in Camerun. Patrick Ekeng merita sa aiba aceasta Cupa pe mormantul lui. Vom rezolva detaliile tehnice cu Federatia Romana de Fotbal, am inteles ca nu este transmisibil trofeul, dar vom trimite o copie sau o replica in miniatura".
Citeste si:
Iuliu Muresan: Investitorul ne-a virat cinci milioane de euro
Iuliu Muresan (CFR Cluj):...

Peluza Catalin Hildan, impresionanta

Mircea Rednic: Imi pare rau ca nu am putut sa ii oferim noi Cupa Romaniei lui Patrick Ekeng

Antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic, a lasat de inteles ca nu pleaca de la echipa si a anuntat ca se va intalni miercuri cu finantatorul Ionut Negoita. Antrenorul formatiei Dinamo a declarat ca au fost jucatori care nu au vrut sa execute loviturile de departajare.

"Nu ne-a fost usor, am suferit, imi pare rau ca nu am putut sa ii oferim noi lui Ekeng aceasta Cupa. Mergem inainte, asta este fotbalul, ei au avut mai multa sansa decat noi. Suntem tristi, dar trebuie sa ii felicitam. Nu stiu daca am intrat relaxati, insa a venit golul din minutul 47. Am luat gol in minutele 47 si 89.", a declarat Mircea Rednic pentru sport.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.