Sport 18 Mai 2016 09:00
Conform BBC, Franta va inchide spatiul aerian deasupra celor 10 stadioane unde se vor disputa cele 51 de meciuri de la turneul final al Campionatului European de Fotbal. Partida Franta-Romania va deschide competitia care va avea loc in perioada 10 iunie-10 iulie.

Pe langa inchiderea spatiului aerian pe perioada disputarii partidelor de la Euro, Franta va folosi in premiera si o tehnologie anti-drone. Autoritatile se tem ca teroristii ar putea folosi dronele ca arme chimice si biologice impotriva spectatorilor. Aproape 1.500.000 de spectatori sunt asteptati sa asiste la cele 51 de partide care se vor desfasura pe 10 stadioane. Fanii care nu au bilete vor putea urmari meciurile din zonele amenajate special in jurul arenelor.

"Este o masura de descurajare care nu a mai existat vreodata la un eveniment sportiv", a declarat pentru BBC, seful securitatii de la Euro 2016, Ziad Khoury.

Poreclit de jurnalisti "Domnul Securitate", Ziad Khoury anunta ca stadioanele, hotelurile si peste 110 de locatii din Franta vor fi pazite in permanenta de 15.000 de cei mai buni agenti de securitate din sectorul public si privat.

Peste 130 de oameni, intre care doi romani, au fost ucisi si mai mult de 350 raniti, in urma atentatelor produse in Franta pe 13 noiembrie 2015. Peste 80 de persoane au fost ucise in urma unei luari de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Atacurile au fost revendicate de reteaua terorista Stat Islamic.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunta ca impreuna cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) si Federatia Romana de Fotbal (FRF) a elaborat Ghidul pentru Campionatul European de Fotbal 2016, ce contine reguli pentru suporterii romani care vor merge la meciurile din Franta. Ghidul, ce poate fi consultat pe site-ul MAI, arata ca suporterii care vor dori sa intre pe stadioane trebuie sa aiba obligatoriu la ei, printre altele, un document de identitate cu fotografie ( pasaport, carte de identitate, permis de conducere).

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

Suporterii vor trece prin trei filtre successive inainte de a intra in tribune. Potrivit ghidului, la primul se va verifica autenticitatea biletelor cu un marker chimic, pe cel de-al doilea se va realize controlul corporal sumar si la ultimul se va realize accesul si controlul biletelor prin turnichete. Accesul pe stadioane se va putea face cu trei ore inainte de inceperea partidei, portile urmand sa fie inchise la o ora si jumatate dupa terminarea partidei. Ministerul Afacerilor Interne mentioneaza ca in Franta vor fi detasati jandarmi si politisti romani pentru a oferi asistenta suporterilor romani. Acestia vor fi prezenti, in uniforma de serviciu sau insemne distinctive, in zonele publice si in Funzone, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.