Sport 17 Mai 2016 13:44
Jucatoarele romane de tenis Sorana Cirstea, Patricia Tig si Andreea Mitu vor lua startul in calificarile turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slem al anului, si si-au aflat adversarele cu care se vor confrunta in incercarea de a patrunde pe tabloul principal.
In varsta de 26 de ani, Cirstea, ocupanta locului 99 in clasamentul WTA, este a treia favorita in aceasta faza a competitiei. Romanca va juca impotriva chinezoaicei Yuxuan Zhang (21 ani, 167 WTA), acesta fiind primul meci dintre cele doua jucatoare.

De partea cealalta, Patricia Tig este a patra favorita a calificarilor, iar adversara ei va fi Vania King (27 ani, 166 WTA), in timp ce Andrea Mitu va juca in primul tur cu poloneza Paula Kania (23 ani, 148 WTA). Componenta a echipei Romaniei de Fed Cup, Mitu a ajuns anul trecut pana in optimile de finala, cel mai bun rezultat al carierei, scrie MEDIAFAX.

Turneul din acest an de la Roland Garros este dotat cu premii totale in valoare de 32,017,500 de euro, cu 14% mai mult decat anul precedent. Castigatorul va primi doua milioane de euro, pierzatorul finalei fiind remunerat cu un milion de euro. Pe tabloul principal de la Roland Garros se mai afla si Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu si Alexandra Dulgheru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.