Sport 17 Mai 2016 11:38
Steaua si-a aflat posibilele adversare din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, dupa ce, pentru prima data in ultimele patru sezoane, a terminat pe locul secund in campionat, la cinci puncte in spatele Astrei Giurgiu.

Campioana ultimelor trei sezoane, Steaua a terminat doar pe locul al doilea ultima stagiune, castigata de Astra, ceea ce inseamna ca echipa lui Laurentiu Reghecampf va intra in urna non-campioanelor, unde nu va fi cap de serie. In proportie de 99%, Steaua va juca cu una dintre Sahtior, Ajax, Anderlecht, Sparta Praga sau Fenerbahce, singura modificare putand sa apara in dreptul reprezentantei Belgiei, Anderlecht avand nevoie de doar un singur punct pentru a-si asigura locul.

Steaua a scapat, totusi, de un adversar foarte dificil. Zenit Sankt Petersburg, care le-ar fi luat locul cehilor de la Sparta Praga daca ar fi terminat sezonul pe locul al doilea. Echipa lui Andre Vilas Boas a fost, insa, devansata de surpriza Rostov, iar vestea l-a bucurat pe Mihai Stoica, directorul sportiv al Stelei care a tinut sa multumeasca surprizei din campionatul Rusiei pentru faptul ca echipa sa va ocoli Zenit, echipa care in acest sezon a ajuns pana in optimile de finala ale Ligii.

"Adversarul nostru din turul trei preliminar al Ligii Campionilor va fi unul din urmatoarele cinci: Sahtior, Ajax, Anderlecht, Fenerbahce si Sparta Praga. In seara asta am scapat de Zenit, gratie victoriei lui Rostov. Spasiba, gospodin Berdyev!" a scris Mihai Stoica pe pagina personala de Facebook.

Daca va fi invinsa in acest tur de calificare in Liga Campionilor, Steaua va merge automat in play-off-ul Europa League, acolo unde va fi cap de serie. 36.576 este coeficientul Stelei in competitiile europene. Romania a ocupat locul 15 in clasamentul coeficientilor pe tara anul trecut, ultimul care ne asigura doua echipe in preliminariile Europa League.

Tragerea la sorti a turului al treilea va avea loc pe 15 iulie, turul se va juca pe 26-27 iulie, iar returul pe 2-3 august, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.