Sport 16 Mai 2016 11:24
George Copos, fostul finantator al echipei de fotbal Rapid, este urmarit penal pentru plagiat.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au inceput urmarirea penala fata de George Copos pentru infractiuni privind drepturile de autor si cele conexe, fals in declaratii si participatie improprie la abuz in serviciu.

Parchetul anunta ca este vorba despre lucrarea stiintifica „Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova (secolele XIV-XVI)”, de 119 pagini, pe care omul de afaceri a elaborat-o in penitenciar, fiind condamnat la patru ani inchisoare, lucrare pentru care a obtinut 30 de zile de libertate.

La data de 10 septembrie 2014, George Copos a semnat un angajament prin care sustinea ca nu a plagiat, precizeaza parchetul.

Ulterior, in 29 septembrie 2014, data la care a fost publicata lucrarea, George Copos "si-a insusit fara drept, in parte, opera unui alt autor si a prezentat-o conducerii Penitenciarului Bucuresti- Rahova ca o creatie intelectuala proprie", sustin procurorii intr-un comunicat de presa. In aceeasi zi, Copos "a solicitat conducerii Penitenciarului Rahova acordarea zilelor castig urmare a publicarii lucrarii cu caracter stiintific mentionata mai sus, pe care a anexat-o cererii, determinand astfel comisia de liberare conditionata sa isi indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu si sa aprobe astfel cererea si sa acorde cele 30 de zile de castig", mai precizeaza parchetul.

Gheorghe Popescu a fost audiat luni, in calitate de martor, in dosarul lui George Copos, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.