Sport 15 Mai 2016 12:20
Perechea formata din romancele Irina Begu si Monica Niculescu a pierdut, sambata seara, meciul cu dublul Martina Hingis/Sania Mirza (Elvetia/India), scor 3-6, 4-6, in semifinalele turneului de tenis de la Roma, disputat pe zgura si dotat cu premii de 2.399.000 euro.

Partida a durat o ora si 19 minute. Romancele au inceput foarte slab si au fost conduse cu 4-0 in primul set. Au avut apoi o revenire, cu doua break-uri consecutive, dar nu au reusit sa egaleze la 4. In setul 2, Hingis si Mirza s-au aflat mereu in fata (cu break) si au controlat jocul.

Pe durata meciului, dublul Begu/Niculescu a avut un procentaj foarte bun al primului serviciu, 73%, dar au concretizat doar 44% dintre punctele jucate cu primul serviciu si 28% cu serviciul 2. Irina si Monica si-au pierdut de sapte ori serviciul, chiar daca au izbutit 5 break-uri, informeaza MEDIAFAX.

A fost a treia intalnire directa dintre cele doua echipe de dublu. Hingis si Mirza au castigat toate confruntarile in minimum de seturi.

Pentru parcursul foarte bun de la Roma, Irina si Monica vor primi 350 de puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 30.920 de euro.

Hingis si Mirza sunt principalele favorite la castigarea competitiei din Italia, se afla pe primul loc in clasamentul WTA de dublu si au patru trofee (printre care Marele Slem al Australiei) si doua finale in acest an.

Irina Begu (locul 41 WTA la dublu) si Monica Niculescu (30 WTA la dublu) au jucat doar 5 meciuri in acest sezon impreuna.

Tot sambata, Irina Begu a pierdut si la simplu in semifinalele turneului Premier 5 la Roma, in fata liderului clasamentului mondial, americanca Serena Williams, scor 4-6, 1-6.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.