Sport 15 Mai 2016 10:20
Jucatoarea de tenis Irina Begu (locul 35 in clasamentul mondial) a pierdut, sambata, meciul cu sportiva americana Serena Williams (pozitia 1 WTA), scor 4-6, 1-6, in semifinalele turneului WTA Premier 5 de la Roma, disputat pe zgura si dotat cu premii totale in valoare de 2.399.000 de euro.

Partida a durat o ora si 27 de minute. Romanca a impresionat in primul set, in care a impins-o la maximum pe Serena, cu un tenis extrem de elaborat. Actul doi a fost dominat insa de americanca, desi Irina il incepuse cu break.

Pe durata meciului, Irina nu a servit niciun as si a comis trei duble greseli. Procentajul primului serviciu a fost bun (67%), dar romanca a avut cifre slabe de concretizare atat la primul serviciu (40%), cat si pe serviciul 2 (44%). Begu si-a pierdut de 6 ori serviciul si a reusit doar 3 break-uri.


A fost prima intalnire directa dintre sportiva din SUA si cea din Romania. Pentru parcursul foarte bun de la Roma, Irina Begu va primi 350 de puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 107.860 de euro. Dupa ce a reusit sa atinga prima semifinala Premier 5 a carierei, Irina Begu (25 de ani) va intra in Top 30 WTA incepand de luni. Mai exact, romanca va urca sapte pozitii, pana pe locul 28. Irina are un sezon foarte bun pe zgura, cu sferturi de finala la Charleston si Madrid.

Cealalta semifinala a turneului WTA de la Roma a fost castigata de Madison Keys (SUA, 24 WTA): 7-6, 6-4 cu Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA).

Tot sambata, Irina Begu va evolua si in proba de dublu, alaturi de Monica Niculescu. Cele doua jucatoare din Romania vor intalni perechea Martina Hingis/Sania Mirza (Elvetia/India), in semifinalele turneului. Hingis si Mirza sunt principalele favorite la castigarea trofeului si ocupa locul 1 in clasamentul WTA la dublu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.