Sport 14 Mai 2016 11:40
Perechea formata din Rohan Bopanna (India) si Florin Mergea (Romania) a castigat, vineri, meciul cu dublul Philipp Kohlschreiber/Viktor Troicki (Germania/Serbia), scor 6-3, 6-4, in sferturile de finala ale turneului de tenis de la Roma, disputat pe zgura si dotat cu premii de 2.399.000 euro.

Partida a durat 56 de minute si a fost dominata de dublul indiano-roman, fapt dovedit si de statistica punctelor castigate: 58-45 in favoarea invingatorilor. Pe durata confruntarii, dublul Bopanna/Mergea a servit 4 asi si a comis 2 duble greseli. Indianul si romanul au avut procentaje foarte bune la primul serviciu: 61% procentaj primul serviciu, 84% dintre puncte castigate cu serviciul 1. Solid a fost si serviciul 2, cu 65% dintre puncte adjudecate. Bopanna si Mergea nu si-au pierdut niciodata serviciul si au reusit doua game-uri pe serviciul adversarilor.

Pentru accederea in turul urmator, perechea Rohan Bopanna/Florin Mergea si-a asigurat 360 de puncte in clasament si un cec in valoare de 54.550 de euro, informeaza MEDIAFAX.

In semifinalele turneului Masters Series din Italia, Rohan Bopanna si Florin Mergea vor intalni perechea Vasek Pospisil/Jack Sock (Canada/SUA). Pospisil (25 de ani) si Sock (23 de ani), capi de serie numarul 8, au trecut in sferturi de dublul Pablo Cuevas/Marcel Granollers (Uruguay/Spania), scor 6-4, 7-6 (4).

Bopanna si Mergea sunt favoritii cu numarul 6 la castigarea trofeului de la Roma si au trecut la limita de dublul Benoit Paire/Joao Sousa (Franta/Portugalia), scor 6-7 (5), 6-4, 10-8, in optimile de finala. In 2015, cei doi au fost eliminati in faza optimilor.

Bopanna (36 de ani) ocupa locul 13 in clasamentul mondial ATP la dublu, iar Mergea (31 de ani) se afla pe pozitia a 14-a. In acest sezon, perechea romano-indiana a reusit o finala la Sydney, optimi de finala la Australian Open si finala in Masters-ul de la Madrid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.