Sport 7 Mai 2016 12:00
S-a deschis dosar penal in cazul mortii Patrick Ekeng, fotbalistului camerunez de la Dinamo, anunta DIGI 24.

Este o investigatie in rem, care deocamdata va stabili doar conditiile in care a murit sportivul si nu este indreptata importiva unei persoane. Cazul decesului fotbalistului camerunez Patrick Ekeng, va fi investigat de catre Ofiterii Serviciului-Omoruri dupa ce au existat informatii ca ambulanta prezenta la locul tragediei nu era echipata corespunzator. Mai mult despre medicul de pe ambulanta, care ar fi trebuit sa-i acorde fotbalistului primele ingrijiri, se spune ca se afal in tribuna, manca seminte si fuma.

„A fost adus cu o ambulanta fara manevre de resuscitare, din cate stim. In stop cardio-respirator la Camera de Garda. S-au initiat manevre de resuscitare care au durat o ora si 30 de minute. Au ramas fara rezultat”, a spus Cristian Pandrea, medic Spitalul de Urgenta Floreasca, potrivit MEDIAFAX.

Politistii vor sa afle de ce ambulanta a intrat abia dupa trei minute pe teren pentru a incepe manevrele de resuscitare, dar si cum organizatorii au permis ca meciul sa se dispute desi ambulanta de la stadion nu era dotata cu defibrillator.

Medicul echipei Dinamo Bucuresti, Liviu Baltineanu, a sustinut ca fotbalistului i-au fost aplicate primele masuri de resuscitare chiar pe teren.

„Da, primul lucru se face masaj. Se elibereaza caile respiratorii. Se face masaj cardiac.
S-a facut pe teren?
Da, de mine.
Aproape 3 minute sa ajunga ambulanta nu e prea mult?
Probabil”, a spus Liviu Batineanu, medicul echipei Dinamo Bucuresti.

In varsta de 26 de ani, Patrick Ekeng a ajuns in aceasta iarna la Dinamo. Era casatorit si avea o fetita de doi ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.