Sport 5 Mai 2016 16:59
Cel mai asteptat meci al zilei la turneul Premier Mandatory de la Madrid a fost sfertul de finala suta la suta romanesc dintre Simona Halep (locul 7 WTA) si Irina Begu (locul 34 WTA).

Simona Halep si Irina Begu s-au aflat fata in fata pentru a patra oara in circuitul WTA, insa pentru prima data in ultimii patru ani. Scorul meciurilor directe era 3-0 pentru Simona, care n-a pierdut nici macar un set in partidele cu Irina. Acest lucru avea sa se schimbe joi.

Primul set al confruntarii Halep-Begu a avut o desfasurare foarte interesanta. La tragerea la sorti Simona a ales sa primeasca, iar acest lucru a fost de bun augur. Halep a facut break, si-a castigat serviciul si a condus cu 2-0. Irina a castigat si ea primul game, 2-1, iar apoi Simona a raspuns cu un serviciu bun si a dus scorul la 3-1. Irina s-a apropiat apoi de Halep la un singur game, 4-3, insa Simona a reusit sa castige doua game-uri consecutive si sa castige primul set cu scorul de 6-3.

Ca in fiecare meci din acest an de la MAdrid, Irina nu a cedat si chiar daca a pierdut primul set, a jucat exceptional in setul secund. A debutat cu break pe serviciul Simonei, si-a pastrat serviciul si ajutata si de o cadere inexplicabila a lui Halep a castigat setul secund cu 6-0. Nici sfaturile lui Darren Cahill nu au ajutat-o pe Simona. Dar meciul mergea in set decisiv si nimic nu era pierdut.

Setul trei a debutat furtunos pentru Halep. A facut rapid break si a dus scorul la 3-0, amintindu-si parca faptul ca este singura jucatoare din top 10 WTA inca aflata in competitie. Irina a dat semne de revenire in meci si a facut 3-1, insa Simona a facut rapid inca doua puncte si a dus scorul la 5-1.

A servit apoi pentru set si chiar daca a fost un game echilibrat, Simona a reusit sa castige al treilea set cu scorul de 6-1 si avanseaza in semifinalele turneului de la Madrid unde o va infrunta pe castigatoarea meciului dintre Patricia Tig (Romania, 137 WTA) si Samantha Stosur (Australia, 23 WTA), partida ce va incepe nu mai devreme de ora 22.30.

Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

Halep a ramas cea mai bine clasata tenismena pe tabloul principal. Favorita 1, poloneza Agnieszka Radwanska (locul 2 WTA), a fost eliminata in primul tur. Germanca Angelique Kerber, cap de serie numarul 2, a pierdut tot in primul tur. Au mai parasit intrecerea Garbine Muguruza (4 WTA), Viktoria Azarenka (5 WTA) si Petra Kvitova (6 WTA).

Simona Halep a bifat o finala la Madrid, in 2014, dar anul trecut a fost eliminata in primul tur, astfel incat romanca poate castiga puncte importante in clasament. 1000 de puncte va primi castigatoarea trofeului spaniol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.