Sport 18 Aprilie 2016 18:29
O intrebare la care mai multe studii vin sa ne aduca raspunsul corect.

Aproape toti oamenii care au un caine pe care il tin acasa declara ca acesta este parte integranta a familiei, asa ca acestia se bucura de fidelitatea stapanilor lor. Dar de ce tinem mai mult la cainele nostru decat la un alt seaman? Ei bine, raspunsul vine de la cei de la Discovery.

Un studiu efectuat in SUA arata ca peste 40% dintre sotiile intervievate au primit mai mult sprijin emotional de la prietenul lor canin, in defavoarea sotului sau a copiilor.

De ce totusi ne pasa de unele animale mai mult fata de altele? La urma urmei, mancam pui, vaca, porc sau cal, dar nici nu ne putem gandi la faptul ca un caine sau o pisica pot fi o masa pentru noi. Ei bine, asta se datoreaza faptului ca sunt foarte-foarte draguti. Legatura formata cu acestia nu ne lasa sa avem aceleasi ganduri fata de caini, pe care le avem fata de porci, spre exemplu. E acelasi scenariu ca atunci cand avem un bebelus. Ai putea abandona (nu zicem ca ar trebui) o fiinta care face foarte mult zgomot si elimina foarte multe lichide si are nevoie constanta de atentie, dar nu poti face acest lucru pentru ca este prea dragalas si ai format deja o conexiune emotionala cu el care cu greu poate fi distrusa.

Un studiu efectuat pe 240 de studenti in care un marinar agresa pe rand un copil, un baiat, un adult si un catel a aratat la final ca cele mai multe reactii emotionale au fost starnite de agresarea catelului, pe cand la polul opus se afla adultul. Concluzia a fost ca participantii la studiu se simt mai indignati de agresarea unui catel, dar ar salva copilul de la abuz inaintea animalului.

Un alt studiu efectuat pe 500 de subiecti in care un autobuz se indrepta cu viteza catre un turist in scenariul 1 si catre un caine in scenariul 2 a scos la iveala faptul ca oamenii ar salva mai intai cainele lor si nu omul. Situatia se schimba in momentul in care turistul era cineva cat de cat cunoscut, iar cainele nu le apartinea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.