Sport 15 Aprilie 2016 16:00
Didier Drogba (38 de ani), fostul jucator al lui Chelsea si al nationalei Coastei de Fildes, este acuzat de frauda fiscala, organizata prin intermediul fundatiei pe care o detine.
Drogba a organizat o strangere de fonduri, in urma careia intentiona sa construiasca un spital in tara sa natala, Coasta de Fildes. Dintr-un total de 1.7 milioane de lire sterline, rezultat al donatiilor lui John Terry, Frank Lampard si Roger Federer, britanicii sustin ca mai putin de 1% din aceasta suma (14.115) ar fi ajuns in Africa, pentru cauza initiala, anunta cotidianul britanic DailyMail, potrivit MEDIAFAX.

Teoretic, acesti bani s-au dorit a fi folositi pentru construirea unui spital in Coasta de Fildes si pentru ajutorarea mai multor copii ivorieni saraci, insa publicatia din Marea Britanie garanteaza ca spitalul este gol, in ciuda faptului ca a fost construit. Acuzele nu se termina aici. Conform sursei, Drogba ar fi cheltuit aproximativ 440.000 de lire sterline in scopul organizarii unor petreceri extrem de costisitoare, petreceri ce ar fi avut ca rezultat strangerea ulterioara de fonduri.

In urma acestor acuze, va fi declansata o ancheta imediata, insa reactia lui Drogba nu s-a lasat asteptata. Ivorianul a raspuns acuzelor printr-un comunicat distribuit pe mai multe retele de socializare: “Nu am comis nicio frauda, nicio coruptie, nu exista bani lipsa, nu este nicio minciuna”, a tinut sa precizeze veteranul ivorian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.